Svindel

30% stigning og 162 milliarder kroner i tab på bedrageri og svindel

U.S. Federal Trade Commission (FTC) afslørede i dag, at amerikanerne mistede 62 milliarder kroner til forskellige typer bedrageri svindel i 2022 efter en betydelig stigning på over 30% mere tabt til svig sammenlignet med året før. Federal Trade Commission (FTC) er et tværpolitisk agentur under den amerikanske regering, der blev oprettet i 1914 ved Federal Trade Commission Act. Dens erklærede dobbelte mission er at beskytte forbrugerne og fremme konkurrencen.

billede-1-140

Federal Trade Commission Act var en af præsident Woodrow Wilsons største handlinger mod trusts i det 19. århundrede. Dens formål var at “sprænge trusterne” – for at forhindre uretfærdige konkurrencemetoder i handel – betydelige politiske bekymringer i den progressive æra. I 1938 vedtog kongressen et bredt forbud mod “uretfærdige og vildledende handlinger eller praksis.” Siden da har Kommissionen også fået til opgave at administrere en lang række andre forbrugerbeskyttelseslove, herunder telemarketingsalgsreglen, pay-per-call-reglen og loven om lige kreditmuligheder. I 1975 gav kongressen FTC bemyndigelse til at vedtage brancheregler for handelsregulering.

I 2021 rapporterede amerikanerne også tab på mere end 5.8 milliarder dollars til svig, en anden massiv stigning på over 70% sammenlignet med 2020.

FTC sagde torsdag, at 2,4 millioner forbrugere har rapporteret at miste penge til svindlere, hvoraf de fleste er blevet ofre for bedrageri svindel og online shopping-svindel i løbet af det sidste år.

De fem største svindelkategorier inkluderer også svindelrapporter, der involverer præmier, lotterier og lotterier, investeringer og forretnings- og jobmuligheder.

“Forbrugerne rapporterede, at de tabte flere penge til investeringssvindel – mere end 3.8 milliarder dollars – end nogen anden kategori i 2022. Det beløb mere end fordobler det beløb, der blev rapporteret tabt i 2021,”

“Det næsthøjeste rapporterede tabsbeløb kom fra bedragerisvindel med tab på $ 2.6 milliarder rapporteret, dette er steget fra $ 2.4 milliarder i 2021.”

det siger FTC

billede-1-136

Statistikker over svindel og bedrageri i 2022 (FTC)

FTC tilføjede 5,1 millioner forbrugerrapporter til sin sikre onlinedatabase Consumer Sentinel Network (Sentinel) i 2022 med over 1,1 millioner rapporter om identitetstyveri indgivet via FTC’s IdentityTheft.gov websted.

Forbrugerbeskyttelsesagenturet afslørede også i sidste måned,  at næsten 70,000 mennesker havde rapporteret rekordtab på 1.3 milliarder dollars til Datingsvindel i 2022.

Desværre afspejler disse statistikker sandsynligvis kun en brøkdel af den faktiske skade, der påføres af romantiksvindlere, da de fleste svig aldrig rapporteres.

Du kan rapportere svindelforsøg på

  • ReportFraud.ftc.gov

og indsende en identitetstyverirapport på

  • IdentityTheft.gov.

Når den er inkluderet i Sentinel-databasen, vil din rapport være tilgængelig for ca. 2.800 føderale, statslige, lokale og internationale retshåndhævende fagfolk.

Hver rapport kan hjælpe efterforskere med at finde svindlerne og gøre det lettere at opdage tendenser og uddanne offentligheden.

Kilde: ICARE SECURITY A/S, FTC
Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top