billede-1-64

Spansk politi afslører svindlere, der tjente 90 millioner kroner via investeringssvindel

Det spanske nationale politi har afviklet en cyberkriminalitetsorganisation, der brugte falske investeringswebsteder til at bedrage over 12,3 millioner euro (12,8 millioner dollars) fra 300 ofre i hele Europa.

De ondsindede kampagner involverede oprettelse af falske cryptocurrency-investeringswebsteder med et lignende udseende som velkendte, legitime platforme.

Trusselsaktørerne hvidvaskede derefter penge stjålet fra ofre ved at flytte dem fra spanske banker til udenlandske finansielle enheder, hvor de kriminelle håbede, at de var væk fra myndighedernes kontrol- eller sporingsevne.

Spaniens retshåndhævelsesundersøgelse blev indledt, efter at den juridiske repræsentant for en af de efterlignede finansielle grupper rapporterede sagen til politiet.

Under operationen blev seks medlemmer af cyberkriminalitetsorganisationen arresteret i Madrid og Barcelona og vil blive anklaget for mistanke om svig, hvidvaskning af penge og svindel overfor mange civilstande.

Typosquatting

Cyberkriminelle skabte et netværk af falske bankwebsteder, der brugte typosquatting-teknikken, som involverer registrering af domæner svarende til de officielle websteder for rigtige, efterlignede banker.

Ved at ændre et tegn eller bytte placeringen af to bogstaver, kan domænerne stadig virke autentiske for skødesløse besøgende.

Typisk ender ofre på disse websteder ved at følge links indlejret i phishing-e-mails, hvilket er, hvordan den demonterede spanske bande også trak trafik til sine websteder.

Mens ofrene for trusselsgruppen stammer fra flere lande i Europa, var de fleste af de falske websteder rettet mod franskmænd, og derfor udgav de sig for at være franske finansielle institutioner.

Ofrene blev gjort til at tro, at de investerede penge på disse websteder, men i virkeligheden blev deres indskud sendt direkte til den kriminelle gruppes bankkonti.

“Metoden til bedrageri, der blev brugt af den kriminelle gruppe, bestod i at tilbyde enhver potentiel kunde gennem falske websteder muligheden for at udføre forskellige finansielle operationer, såsom: indgåelse af investeringsprodukter (variabel indkomst, futures og kryptokurver) og indgåelse af finansieringsprodukter,”

siger spansk politi på deres hjemmeside.

De stjålne midler blev flyttet til svindlernes bankkonti i Spanien, Portugal, Polen og Frankrig og efterfølgende flyttet til udenlandske enheder i en hvidvaskningsindsats. Efter at have hoppet rundt for at skjule pengesporet, blev midlerne til sidst returneret til spanske konti.

Politiets efterforskning fastslog, at det samlede beløb, der blev sendt til den kriminelle gruppes endelige destination, var € 12.345.731.

Kilde: Icare.dk, Spansk Politi
Fotokredit:

Scroll to Top