politi-hacking

Hvis du er hacket nytter det ikke at ringe til politiet. “Spørg nogle andre,” siger politiet

Er din virksomhed blevet hacket? Så er der ingen hjælp at hente fra myndighederne.

Det er konklusionen som Computerworld er kommet frem til efter undersøgelser om hvad der sker når man ringer til de forskellige myndigheder.

“Det er vor erfaring at hjælpen er sparsom, for i de tilfælde vi har haft er ved blevet henvist til os selv eller andre, og det er jo stik mod intentionerne for et sikkert Danmark.” siger Michael Rasmussen, fra sikkerhedsfirmaet ICARE SECURITY A/S

“Staten bør entydigt hjælpe borgerne med råd og vejledning, men det gælder altså ikke hvis man anmelder denne form for kriminalitet” og han fortsætter: “Vi er glade for undersøgelsen i Computerworld som jo viser, at en politianmeldelse af kriminelle begivenheder, ender uden reel behandling,”

Kilde: Michael Rasmussen, ICARE SECURITY A/S

Ofre for Cyberangreb står hjælpeløse fordi Politiet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Center for Cybersikkerhed ikke vil hjælpe

Politiet, Justitsministeriet, Forsvarsministeriet og Center for Cybersikkerhed peger på hinanden, når man spørger, hvem der skal hjælpe de virksomheder, der prøver at få hjælp, når de udsættes for cyberangreb. Læs her sagaen om den kafkaske kirkegård som din politianmeldelse i dag ender på i myndighederne.

“Cyberangreb? De hører til i Forsvarsministeriet.”

Når man ringer til Justitsministeriet for at høre, hvorfor politiet ikke kan rykke ud til en cyberhændelse hos private virksomheder, er det stensikkert, at en mindre diskussion om, hvorvidt det i virkeligheden ikke er Center for Cybersikkerhed, man skal have fat i, vil opstå.

Flere danske virksomheder har den seneste tid meldt ud, at de er blevet ramt af cyberangreb fra større russiske hackergrupper.

Desuden er der en udbredt bekymring om, om danske virksomheder kan risikere at blive fanget i den digitale krydsild mellem Rusland og Vladimir Putins angrebsmål.

Men historien viser, at ingen danske virksomheder indtil nu har haft frugtbare oplevelser med de danske myndigheder, når de forsøger at anmelde en cyberhændelse.

Så hvor henvender danske virksomheder sig, når de bliver ramt af et hackerangreb?

  • Kilde: ICARE.DK og https://www.computerworld.dk/art/259773/er-din-virksomhed-blevet-hacket-saa-er-der-ingen-hjaelp-at-hente-fra-myndighederne-spoerg-nogle-andre-lyder-det-fra-politiet
  • Fotokredit: Med tilladelse fra politi.dk

Scroll til toppen