Pandora Leaks – verdens største leaks fra 14 udbydere af offshore selskaber er formentlig Ransomware

Pandora Leaks – verdens største leaks fra 14 udbydere af offshore selskaber

BankerBankhemmelighedDobbeltbeskatninghvidvaskNomineePandora LeaksselskabsstiftelserSkattelySkattesvindel / Af Advokat & Revisor Samvirket Vedr. selskabsstiftelser og regnskaber

Pandora Leaks, er formentlig verdens største hackingsag, idet der er flere millioner af dokumenter fra Ransomware hackere er samlet fra flere lande. En del af Leaket ligger på Darkweb, som vi har kigget igennem. ISIJ udfører dog ikke hacking selv men er en journalist gruppe der inviterer til, at man kan sende leaks til dem. Hvem kilden er fremgår dog ikke, men det er ISIJ, International Consortium og Investegative Journalism, der er modtager leaket og dokumenterne er i skrivende stund ved at blive formateret: Det skriver hjemmesiden ISIJ.ORG via dette link: Pandora Papers hvor du kan skrive dig op til selve rapporten når den kommer.

Det fremgår dog ikke om de har hentet Leaket på Darknet selv, eller fået det tilsendt.

Kriminelle Ransomware bander står bag ISIJ der dermed støtter til udbetalinger for at undgå flere partspubliceringer

Det ville dog klæde ISIJ at fortælle kilden, hvilket man ikke gjorde med Panama Papers. Kilden er nemlig entydigt kriminelle Ransomware hackere, primært fra Rusland, hvilket kan ses på de flag der indikerer det på Darkweb. At ISIJ køber data kan jo også undrer, men det er jo velkendt at mediebranchen køber nyheder f.eks. gives der i Danmark op til 40.000 for tips til historier. Det er et almindeligt fænomen, at Ransomware hackere kryptere data hos klienten og hvis de ikke opnår betaling så publicerer de kriminelle data typisk på Darknet. Det sker i hele 95% af alle tilfælde. I dette tilfælde er det sket delvist eller med indikering af part på filer og torrents, hvilket indikerer at det ikke er de hele der publiceres, men kun en del. Dermed er ISIJ med til at støtte at de kriminelle for flere penge udbetalt.

2 gange siden ISIJ publicerede data, blev de forsøgt hacket. I skrivende stund aner ISIJ ikke om de reelt er hacket. Det kunne tyde på at Ransomware hackerne nu vil hævne sig over at ISIJ journalister republicere datamaterialer, men indtil videre kender vi ikke hvem der forsøger at hacke og DDOS angribe ISIJ.

Det er lovligt at stifte og eje Offshore Selskaber, ligesom halvdelen af de 500 største danske virksomheder gør

Inden du læser videre skal man lige vide, at offshore selskaber er lovlige. Det er altså ikke ulovligt at købe eller konstruere offshore selskaber. Der er endvidere masser af lovlige konstruktioner i Pandora Leaks og at Danmark, er et af de lande der benytter sig af flest offshore selskaber for vore danske virksomheder og at det er en del af konkurencevilkårene. Vi vurderer dog at der er sket en del skatteundragelser i mange af de forhold der er fremhævet.

Selvom om Pandora Leaks indeholder mange kendte, vurderer vi at det er småbeløb i forhold til hvad der muligvis undrages via Singapore, Hong Kong og USA (Delaware og Nevada) hvor skatten er nul procent eller tæt på. Jeg vil tro at beløb der opgøres alene udgør samme beløb som 3 mindre kontroversielle skattely øer tilknyttet britisk territorium.

Skattely med forbindelse til mere end 90 lande

Baseret på det formentligt største LEAK af skattely filer, afslører undersøgelsen hemmelige tilbud og skjulte aktiver af mere end 330 politikere og højtstående embedsmænd i mere end 90 lande og territorier, herunder 35 landsledere. Pandora-papirerne blotlægger den globale sammenfiltring af politisk magt og hemmelighedsfuld offshore-finansiering herunder blandt andet oliehandler til finansiering af valgkampagner af politiske valg. ICIJ er en journalist gruppe fra Washington, USA. De kan sammenlignes med Wikileaks hvor det blandt andet er Julian Assange og en meget spredt gruppe kaldet Anon eller Anonymous der står bag Leaks. Anon udfører selv aktivt hacking, mens ISIJ blot modtager leaks via sin hjemmeside. ISIJ publicerer så samordnet sammen med mediepartnere over hele verden.

Hvad er Pandora Papers?

ICIJ modtog mere end 11,9 millioner finansielle poster, der indeholder 2,94 terabyte fortrolige oplysninger fra 14 offshore-tjenesteudbydere, virksomheder, der opretter og administrerer offshore selskaber og fonde i skattely over hele kloden. ISIJ modtog også et leak for 5 år siden, Panama Leaks. Dengang var det 1 advokat, men denne gang er det 14 selskabsstiftere.

Nu kan det ikke lyde af så meget med 2,9 TB data, men da mange af de data alene er fra email servere og i txt eller EML format så er der tale om rigtig mange data. F.eks. fylder et kontoudtog under ca. 3KB i den sammenhæng og en kort email ca. 1 KB. På lige fod med Panama Papers, hvor det var en webmail server der blev hacket, er der naturligvis mange informationer. Flere sikkerhedshuller er blevet udnyttet til at hacke disse virksomheder som har været ofre for Ransomware hackere.

Mængden af data fra disse kriminelle Ransomware hackere er altså tilsammen kun lidt støre end tidligere Panama Papers der fyldte 2,6TB og Pandora Leaks fyldes 2,9TB til sammenligning.

ICIJ deler med jornalister verden over

ICIJ har delt filerne med 150 mediepartnere og har lanceret et af verdens mest kendte og bredeste samarbejder i journalistikkens historie. I næsten to år der er gået siden start har ICIJ en sorteret og undersøgt filer som modtages. Herefter distribueres filerne eller nyhederne til de lande hvor de personer der er hjemmehørende. ICIJ er nu vokset til at omfatte mere end 600 journalister i 117 lande.

Hvis filnavne hedder parts er det fint, for det er præcis det hackerne ønsker, da det er helt almindeligt kendt praksis fra kriminelle hackerorganisationer som REVIL at gøre sådant, hvis man ikke betaler til en start. Selvom de ikke hedder part1, part2 m.v. er det ikke en indikation på at det ikke er en delvis publisering, der gavner hackerne.

Hvem er involveret i offshore selskaber?

De hemmelige dokumenter afslører bl.a. offshoreselskabers handel med kongen af Jordan, men konger betaler jo som bekendt ikke Skat, præsidenterne for Ukraine, Kenya og Ecuador, Tjekkiets premierminister og den tidligere britiske premierminister Tony Blair. Sidstnævnte Tony Blair har købt en ejendom der er ejet af et selskab på forhånd, det er ikke ulovligt. Stiftelser af offshore selskaber sker i Danmark hver dag, det er ikke ulovligt i sig selv, men hvis hensigten er at undgå Skat og at man bor i Danmark, så kan det betyde trippelbeskatning og sigtelser fra Politiet.

Filerne beskriver også finansielle aktiviteter af den russiske præsident Vladimir Putins “uofficielle propagandaminister” og mere end 130 milliardærer fra Rusland, USA, Tyrkiet og andre nationer. Der er også flere Ambassadører, borgmestre og ministre, dommere, præsidentrådgivere, generaler og en centralbankchef der optræder i sagsakterne. Der vil blive indgivet mange opsigelser, ligesom der vil blive mange undersøgelser af HVOR pengene kommer fra og af de fleste lande inklusiv Danmark, for at se om der skulle være undraget skattebetalinger fra Danmark.

Hvilke lande og virksomheder er involveret?

Eftersom mange af regeringer gør meget for at bremse en global strøm af ulovlige penge, der beriger kriminelle og sikrer nul skat for de mange investorer, så kan det dog vise sig at være en lille del af af de formuer der er sikret i udenlandske offshore selskaber. Ser man på TOP 10 lande for offshore selskaber, er det da også kun småpenge sammenlignet med de mere kendte steder f.eks. Delaware, Nevada, Singapore, Hong-Kong og mange andre landes egne incitamenter for iværksættere og nul-skat for udlodninger, gevinster og de fleste har nul procent, når blot indkomsten kommer fra udlandet.

De Offshore selskaber der omtales i denne leak skjuler formentligt milliarder af dollars fra politikere og regeringsledere og er dermed ret afslørende.
Leaket afslører en international skyggeøkomomi der gavner de rige der blandt andet har købt ejendomme og kunst der hvor de er registreret. Mest af alt minder det om en pensionssikring for disse investorer og rigmænd. Der er formentligt store mængder af skattesvindel involveret, idet det er svært at forestille sig, at der er betalt skat af de enorme formuer henset til at de 90 omtalte lande der får Panama Papers til at ligne en dråbe sammenlignet med Pandora Papers. Der vil i hvert fald blive travlt for nationale skattemyndigheder der er klar til at opkræve millioner med udgangspunkt i Skatteforvaltningslove der kan gå 10 år tilbage, her i Danmark ved hjælp af Skatteforvaltningsloven § 27, 1 5., ved transparent drift eller ved ledelsens sæde, hvormed man kan blive skattepligtig i Danmark.

Af de mere prominente afsløringer er det bl.a. Statsminister Imran Khan lovede ‘nyt Pakistan’, men medlemmer af hans inderkreds flyttede i hemmelighed millioner til offshoreselskaber. Mens at blev modtaget bidrag fra mange lande i bistand, kanaliserede Jordans konge 100 millioner dollar gennem hemmelige virksomheder for at købe luksusboliger i nogle små stater.

De 14 udbydere af offshoreselskaber tilbyder nominee, stedfortrædende direktører eller på godt dansk stråmænd

En af de største afdelinger i disse Leaks er Power Players som er ISIJ’s betegnelse for de største politiske navne der er afsløret i dataene. Dem har vi endnu tilgode, derudover indgår navnene på de 14 udbydere af offshore selskaber og bankoprettelse som er blevet hacket. Der er tale om mindre advokatfirmaer, men i ret mange lande, idet det ser ud som om, at de selv er tilstede i mange via selskaber i mange lande. Dette kunne tyde på at mange af disse advokater har været involveret i decideret hvidvask.

En af metoderne til at omgå offentlighed er disse advokaters tjenester som kan kaldes som en ledelse der lejes til hvert selskab, det kaldes også nominee, stedfortrædende direktører og på godt dansk stråmand. Disse lejer så deres kontoradresser ud og sidder selv i ledelsen, hvormed at den virkelige ejers navn eller firma kan holdes hemmelig.

De selskaber som administreres af disse 14 udbydere (som vi intet har med at gøre) benyttes til at købe ejendomme eller til at investere formuen uden at betale skat. Der er investeringer i blandt andet kryptovaluta, aktier, ejendomme og patenter. Der ser ud som om at disse data, ikke er omfattet af almindelige forretninger mellem lande, hvilket understøttes af:

 • Email bestillinger
 • Bestillinger fra webformularer
 • PDF filer blandt andet med overskriftet “Fortroligt” på mange forskellige sprog
 • Instrukser vedr. bank og bankoprettelser
 • Kontrakter og tilbud vedr. forskelige formuegoder, køb af aktier og kryptovaluta
 • Fonde og foreninger udgør under 10% mens egentlige selskaber udgør over 90%
 • Henvisninger til fuldmagter, adresser og services som specificeres af de 14 udbydere
 • Henvisninger til hvilke agenter i over 100 lande der har brugt disse 14 udbydere

De 14 hackede udbydere af offshore selskaber er: Alcogal (Alemán, Cordero, Galindo & Lee), Trident Trust, Commence BVI, OMC Group, Findelity, Asiaciti, AABOL, SFM, Fidelity Management Services og Alpha.

I de leak som ISIJ har modtaget fremgår blandt andet

 • En Tjekkisk regeringsleder de hemmeligt købte en overdådig fransk Riviera-ejendom ved hjælp af offshore-selskaber
 • Den Kenyanske præsident og dennes familie der har flyttet deres formue til offshore-selskaber.
 • Putins spindoktors rolle i en milliard-handel vedr. en biografkæde og der er herefter overført penge til et offshore selskaber der står i hans navne.

Denne pressemeddelelse er kun en forløber fra selve nyheden, der vil komme senere denne måned. Der skønnes at være mange danske selskaber og privatpersoner i dette leak. Fordelen for ISIJ er at de jornalister der er i samarbejdet er lokale og nemt kan genkende mere kendte kandidater til at blive udstillet i pressen. De kan bedre gennemgå selskabsregistre lokalt og identificere bagmænd.

Hvad er baggrunden for valg af navnet Pandora Leaks som Pandoras Krukke?

Pandora Leaks har taget navn herfra på grund af omfanget, eftersom dette leak er hundredvis gange større end Panama Leaks, som blot var en Advokat i Panama (Fonseca) der var blevet hacket via sin webmail server. ISIJ har held til finde materialer fra de mange Ransomware hackere der ikke har haft held med at der betales en løsesum. Som hævn fremsender hackere så materialet til ISIJ. De bringer altså ofte hackeres affald, som ofte tillige er dumpet og kan findes på DARKNET (Det mørke net). De gør de ofte fordi hackerne ikke har haft held til at modtage betaling som krævet. Flere andre hackere sender også materiale til gruppen ligesom til Wikileaks.

“Pandoras Æske” er i den græske mytologi ikke en æske. Det er en krukke. Pandora’s synonym er Anesidora, der betyder “HENDE SOM SENDER GAVER OP”. I den græske mytologi er Pandora en hovedperson i en oldgræsk fortælling, bl.a. gengivet i Hesiod’s værker. Der fortælles, at hun var den første kvinde, som Hefaistos skabte af våd jord efter Zeus’ befaling, da Prometheus havde bragt ilden tilbage til menneskene. Senere fik Zeus Athene til at undervise i kvinders kunst. Faktisk gav Afrodite hende ynde og evne til at forføre Hermes med et lumskt sind. Da Athena og hora’erne til sidst fik hende pyntet med gyldne smykker og blomster, kaldte guderne hende Alles Gaver hvilket på daværende tidspunkt fik navnet “Pandora”. Hermes førte hende til Prometheus’ absolut ubegavede bror Epimetheus. Han trodsede imidlertid Prometheus’ første advarsel mod at modtage nogen gave fra Zeus. Ifølge skrifterne var menneskene angiveligt på det tidspunkt uden sorg eller besvær; altså som Edens Have. Men nu åbnede Pandora sin krukken, hvorefter verdens ulykker steg op heraf. Ulykken bredte sig over landene, men håbet forblev i menneskenes hjerter. Pandora er indenfor psykologien en metafor for hvad der kan ske, når man lader sine tanker flyde, uden kontrol.

Scroll to Top