Cyberlandsholdet fik en flot 5 plads som resultat ved VM i hacking

Tjekkiet var vært for ECSC (European Cyber Security Challenge) der blev afholdt for sjette gang. Det er en årlig fælleseuropæisk begivenhed, der samler unge talenter fra hele Europa for at have det sjovt og konkurrere i cybersikkerhed!

Konkurrencen er et EU initiativ fra Enisa, EU Kommisionen og forum foreningen AFCEA. Der var samlet et hold fra hvert land der består af unge cyber talenter. En anden fordel for danskerne er også at Netværke og samarbejde og endelig konkurrere mod hinanden. Sådan bliver man bedre. De forskellige landegrupper vil blive udfordret til at løse sikkerhedsrelaterede opgaver fra domæner som websikkerhed, mobil sikkerhed, krypto puslespil, reverse engineering og forensics og i processen indsamle point for at løse dem.

Udover denne konkurrence afholdes her i Danmark “De Danske Cybermesterskaber”. Det skete i maj måned hos AAU, hvor mestre blev kåret i flere aldersgrupper. Ud af disse blev de bedste deltagere trænet videre med cyberlandstræneren. Forsvarets Efterretningstjeneste, Industriens Fond og 4 universiteter står bag disse mesterskaber.

Cyber Landsholdet består af ti unge i alderen 15-25 år. Sidste gang var de nummer 9, men nu nummer fem mod landende: Tyskland, Østrig, Belgien, Cypern, Grækenland, Irland, Italien, Malta, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Frankrig, Holland, Polen og Schweiz.

Her er resultatet:

Resultat liste fra ECSE.EU

Antallet af cyberangreb i Danmark stiger stør, og derfor skriver cyberlandsholdets træner, at han håber at interessen omkring europmesterskaberne vil tiltrække flere unge til uddannelserne på landsholdets Twitter profil. Ved konkurrencen i Prag dokumenterede cyber landsholdet, at de kan sikre systemer mod angreb.

»Truslen mod Danmark er stor og antallet af cyberangreb er stigende. Jeg håber, at cybermesterskaberne vil bidrage til at tiltrække flere unge til at tage en uddannelse indenfor cybersikkerhed. Interessen for emnet vækker stor interesse blandt de unge og det betyder, at vi i fremtiden vil få dygtige IT-kandidater,« siger landstræner og professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen.

Penetrationstest er en diciplin der bør være standard i Danske virksomheder, da den eneste måde at være sikker på er Penetrationstest. På den måde får man målt sine sikkerhedsinitiativer af professionelle. Disse test findes allerede men man bør vælge dem hvor hacking af backup, hjemmearbejdspladser, Phishing mails og lokal påvirkning indgår. Det er jo bedre at blive hacket af nogle man har aftalt det med, end at miste penge, data eller at få publiceret sine data.

siger Michael Rasmussen, ICARE.

Her er video introduktionen til arrangementet:

En introduktion til emnerne fra DR nyhederne med en præsentataion af Hacking Cyberlandsholdet:

Om forfatteren

Scroll to Top