Black lighted gaming keyboard

Fejl i Corsair-tastatur får det til at skrive af sig selv

Corsair har bekræftet, at en fejl i firmwaren til K100-tastaturer ikke er malware, men ligger bag tidligere indtastet tekst, der automatisk indtastes i applikationer dage senere.

Virksomhedens erklæring kommer, efter at flere K100-brugere har rapporteret, at deres tastaturer skriver tekst på egen hånd på tilfældige øjeblikke.

Denne adfærd blev først rapporteret på Corsair-fora i august 2022, hvilket efterlod folk forvirrede og bekymrede over, at en eller anden form for keylogging eller malware lå bag adfærden.

screenshot-2022-12-22-at-15-08-16
Billede: Bleeping Computer

Nogle sagde, at de havde testet deres K100-tastaturer i sikker tilstand for at udelukke chancerne for, at malware kører på Windows og stadig var vidne til tilfældig ordskrivning, så kilden til problemet blev bestemt til at være i selve hardwaren.

Som først rapporteret af Ars Technica reagerede en Corsair-talsmand på bekymringer og sagde, at deres tastaturer ikke har keylogging-funktioner, og de overvåger heller ikke aktivt, hvad brugerne skriver på dem.

“Corsair-tastaturer logger utvetydigt ikke brugerinput på nogen måde og har ikke evnen til at logge individuelle tastetryk,” fortalte Corsair Ars Technica.

Ifølge tastaturproducenten stammer problemet fra en fejl i makrooptagelsesfunktionen, hvilket får den til at tænde ved en fejltagelse og begynde at optage tastetryk og musebevægelser. Disse makroer udløses derefter på et senere tidspunkt, hvilket får den gemte tekst til at blive skrevet igen.

Den nøjagtige årsag til denne fejl er endnu ikke bestemt, og Corsair-talsmanden sagde, at firmaet arbejder med berørte brugere for at undersøge problemets nøjagtige karakter.

Rettelsen er uklar

Desværre løser den seneste firmwareopdatering, der blev gjort tilgængelig for K100-enheder (version 1.11.39) for et par uger siden, ikke problemet.

For at gøre tingene værre har denne seneste firmwareopdatering forårsaget tilfældige frysninger på tastaturet, som nogle brugere rapporterer kan være knyttet til indstillingen af høj afstemningshastighed.

Den anbefalede handling for at forhindre K100-tastaturet i automatisk at skrive tekst på tilfældige øjeblikke er at nulstille det ved at frakoble tastaturet og holde Esc-knappen nede i fem sekunder, mens du tilslutter den igen.

Nogle brugere rapporterer dog, at en fabriksnulstilling og rydning af tastaturhukommelsen stadig ikke forhindrer problemet i at gentage sig efter et stykke tid. Derfor skal brugerne muligvis vente, indtil Corsair leverer en firmwareopdatering, der løser denne fejl.

Gentagne tilfældigt fangede input kan afsløre følsomme oplysninger i skærmdeling og præsentationer. Det kan også forstyrre brugernes spiloplevelse, så hvis du bruger dit tastatur i disse situationer, vil du måske erstatte det med noget andet, indtil fejlen er rettet.

Kilde BleepingComputer

Foto: Pexels

Scroll to Top