billede-1-32

Omkring 40% af alle australiere har fået hacket deres kørekort og pas information

Australiens anden største teleselskab Optus, der ejes af Singapore Telecommunications Ltd sagde, at det vil kontakte op til 10 millioner kunder, hvis personlige oplysninger blev taget i et “sofistikeret” hack, men tilføjede, at ingen erhvervskunder blev kompromitteret. Det skriver Reuters.

Optus administrerende direktør Kelly Bayer Rosmarin sagde, at hun var vred og ked af, at en offshore-baseret enhed havde brudt ind i virksomhedens database med kundeoplysninger og fået adgang til hjemmeadresser, kørekort og pasnumre i et af landets største cybersikkerhedsbrud.

Så mange som 9,8 millioner konti kan blive kompromitteret, svarende til 40% af Australiens befolkning, men “det er det absolut værste tilfælde scenario (og) vi har grund til at tro, at antallet faktisk er mindre end det”,

sagde Bayer Rosmarin.

Bayer Rosmarin sagde, at erhvervskunder syntes upåvirket, og der var ingen tegn på, at den ubudne gæst tog kundens bankkontooplysninger eller adgangskoder. Politi og cybersikkerhedsmyndigheder efterforsker stadig angrebet, som Optus fortalte kunderne om torsdag.

“Vi vil identificere specifikt, hvilke kunder (der blev berørt) og proaktivt kontakte hver kunde med klare forklaringer på, hvilke af deres oplysninger der er blevet eksponeret og taget,”

sagde Bayer Rosmarin i en online pressebriefing fredag.

– Jeg er vred over, at der er folk derude, der vil gøre det her mod vores kunder. Jeg er skuffet over, at vi ikke kunne have forhindret det … Og jeg er meget ked af det, siger hun.

Hun afviste at give detaljer om, hvordan angriberen overtrådte virksomhedens sikkerhed med henvisning til en igangværende kriminel efterforskning, men bemærkede, at angriberens IP-adresse – den unikke identifikator for en computer – syntes at bevæge sig mellem uspecificerede lande i Europa.

Som et stort teleselskab betragtede Optus sig selv som et mål for cyberangribere og afviste rutinemæssigt forsøg på at bryde sine systemer, men “denne særlige ligner ikke noget, vi har set før, og desværre var det vellykket”, sagde hun.

REDAKTIONENS KOMMENTAR: Sådanne angreb kan desværre ikke kildebestemmes da de ofte kommer fra botnet, altså hackede computere, hvorfor der skal et større detektiv arbejde fra router til router for at finde bagmanden eller den bande der står bag.

Kilde: Reuters

Fotokredit: Optus

Scroll to Top