laptop, woman, education-3087585.jpg

Hver tredje virksomhed har oplevet målrettet cyberangreb og hver dag bliver samtlige danske virksomheder og samtlige privatpersoner forsøgt hacket via scanninger

Nu får SMV’erne en hjælpende hånd med cyberinvesteringer.

Hele 36 % af danske virksomheder har oplevet én eller flere sikkerhedshændelser, viser PwC’s seneste Cybercrime Survey. Uanset virksomhedens størrelse er cybertruslen reel, og derfor kan de små og mellemstore virksomheder med fordel ansøge om en ny tilskudsordning på cyberområdet og komme i gang med at forbedre deres cybersikkerhed, anbefaler PwC.

Hver anden virksomhed har været udsat for mindst en sikkerhedshændelse, mens over en tredjedel har oplevet et eller flere målrettede cyberangreb mod deres virksomhed i form af bl.a. phishing- eller ransomwareangreb, viser PwC’s seneste Cybercrime Survey.

SMV:Digital har netop åbnet op for, at over 250 små og mellemstore virksomheder kan søge om et særligt tilskud på 50.000 kr. til at forbedre deres digitale beredskab og håndtering af data.

e756da76-8d78-42e3-96af-2a22ccbea3d9-w_576_h_2000

Cybersikkerhed kræver løbende investeringer, men det kan blive langt dyre ikke at have sikkerheden på plads, hvis uheldet er ude. Det er ikke kun de store virksomheder i københavnsområdet, der bliver ramt af cyberangreb. Det sker også for virksomheder i Nordjylland, og ofte skyder de kriminelle med spredehagl i håb om, at der bare er én uopmærksom medarbejder i et udvalg af virksomheder, som bider på,

siger Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg

og han fortsætter:“Hvis virksomheden ikke allerede har investeret i cybersikkerhed, er der nu en oplagt mulighed for at komme i gang. Det er en god idé, når virksomhederne i Nordjylland ansøger om at få del i den digitale tilskudspulje, at man på forhånd har dannet sig et overblik over, hvor man står rent cybersikkerhedsmæssigt, og hvilke projekter eller certificeringer tilskuddet kan bidrage til.

Høj grad af digitalisering og øget trusselsniveau

Mange danske virksomheder arbejder digitalt eller har digitaliserede arbejdsgange, og det er med til at øge trusselsniveauet: 

Den høje grad af digitalisering gør danske virksomheder særligt sårbare, da de kriminelle dermed har flere muligheder for at få adgang til virksomheden. Derudover har Center for Cybersikkerhed for nyligt hævet trusselsniveauet for flere sektorer i Danmark. Det understreger, hvor vigtigt det er for virksomhederne at have et velfungerende cyberberedskab, herunder medarbejdere, som løbende bliver trænede i at undgå cyberangreb,” fortæller Torben Toft Kristensen.

Virksomhederne kan søge tilskuddet fra SMV:Digital sideløbende med øvrige tilskudsordninger, og derudover er det først-til-mølle for de virksomheder, der gerne vil i betragtning til de 50.000 kr.

“Der er milliarder af scanninger hver eneste dag efter sikkerhedshuller via IP adresser. Denne form for scanning er i stærk stigning og det er både faste IP adresser og DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) tildelte IP adresser. En Firewall kan ikke forhindre at der findes sikkerhedshuller i browsere og på de åbne IP adresser, men det er en god beskyttelse til en start. Man kan dog opnå sikkerhed med en penetrationstest, og denne er ej heller en sikkerhed fordi der senere kan komme sikkerhedshuller.”

siger Michael Rasmussen, ICARE SECURITY A/S

Kilde: PwC, ICARE.DK

Fotokredit: Free Images

Scroll to Top