Kryptovaluta kup giver ca. 97 millioner dollars i stjålne aktiver, det forlyder ikke om det er Ransomware

Blot få dage efter en hacker scorede en topgevist på Kryptovaluta der endte med at han takke ja til dusøren, foregik en anden stor offentlig hacking på en Japansk kryptovalutabørs. Liquid er nemlig det seneste offer for et cyberangreb på wallets. Kuppet denne gang lyder på anslået 97 millioner dollars i stjålne aktiver. Midlerne inkluderer her omtrent 45 millioner dollars i Ethereum-tokens, som synderen konverterer til Ether ved hjælp af decentraliserede udvekslinger for at undgå, at de fryses. Det siger Elliptic, der er rådgiver for offeret, der herhjemme kan sammenlignes med danske Chainanalysis. Kryptovaluta sporing bruges i forhold til om Politiet har en chance for at finde pengene et sted.

Kryptovaluta Wallets kan være sårbare

Liquid afslørede i morges, at det havde opdaget uautoriseret adgang til nogle kunders krypto tegnebøger. Overtrædelsen fik det til at stoppe alle kryptohævninger, selvom andre tjenester, herunder fiat-udbetalinger og indskud, blev holdt åbne. I en noget senere opdatering på Twitter sagde virksomheden, at de sporede bevægelsen af de stjålne aktiver og arbejdede med andre børser for at indefryse og inddrive midlerne.

Dette er dog ikke helt nemt. for det første er markedet gigantisk for børserne der modsat aktiebørser kan tælles i tusindvis og måske endda i titusindvis.

Hændelsen er det andet store kryptorøveri, i denne måbed efter en hacker stjal for 611 millioner dollars i Ethereum, Shiba Inu og andre digitale valutaer fra den decentraliserede Poly Network-finansieringsplatform. Poly Network tilbød senere den endnu uidentificerede gerningsmand en dusør på 500.000 dollars hvilket hackeren takkede ja til. Firmaet hævdede at det vat for at hjælpe med at identificere sikkerhedssårbarheder i sine systemer. Da vi ser mange mærkelige forklaringer kan det dog tænkes, som jeg også indikerer i en anden artikel, at denne belønningen blev brugt som en forklædning eller et forhandlingsværktøj på en for virksomheden skadelig række af begivenheder, der kan betyde kundeflugt. 

Det er dog heller ikke første gang, at en japansk børs er blevet målrettet. De er forsat blandt de bedste hackermål i 2021. Tilbage i 2018 mistede Tokyo-baserede Coincheck  ca. 534 millioner dollars værd af mindre kendte kryptotokens i et samlet hack. Tidligere, i 2014, mistede den japanske peer Mt. Gox  mellem $ 400 millioner og $ 480 millioner i et  krypto kup, hvilket resulterede i, at Japans lovgivere vedtog en lov til regulering af bitcoin-børser.

Fotokredit: Skærmdump fra Twitter af ICARE.

Uden at det har en direkte relation til ovenstående kan du her se hvordan BlockChain virker. Kilde: BBC.

[fvplayer id=”2″]

BlockChain er en 100% sikker bank, men Kryptovaluta Wallets der er tilknyttet, kan hackes hvis de kender din email og password. Prøv gerne med din egen email her: https://haveibeenpwned.com/ der viser forskellige passwords fra forskellige hackede sites.

Det er 100% sikkert at anvende testen. Jeg fik et chock og min egen email var hacket 8 gange.

Scroll to Top