T-mobile

53 millioner personlige data er hacket fra T-Mobile

Teleudbyderen T-Mobile er blevet hacket og hackerne truer nu med en publisering via sin twitter konto. Det drejer sig om 53 millioner amerikanere. Det skriver Reuters. Reuters siger at det både drejer sig om tidligere, nuværende og potentielle kunder hos teleudbyderen.

T-online er ellers hårdt ophængt med datasikkerhed de sidste 4 år.

»T-mobile har haft seks andre databrud i de sidste fire år, og hans forstsætter: Det ser ud til, at deres it-system er særligt sårbart, siden de ikke har været i stand til at rette op på deres allerede kendte sikkerhedsproblemer i løbet af denne periode, hvilket burde være bekymrende for kunderne.«

Doug Schmidt, Professor i datalogi ved Vanderbilt University.

Den tredjestørste amerikanske trådløse udbyder havde tidligere i denne uge sagde, at personlige data på mere end 40 millioner tidligere og potentielle kunder blev stjålet sammen med data fra 7,8 millioner eksisterende T-Mobile trådløse kunder.

I sin seneste opdatering, der kommer dage efter, at U.S. Federal Communications Commission (FCC) åbnede en undersøgelse af overtrædelsen, afslørede at T-Mobile havde identificeret 5,3 millioner ekstra trådløse abonnenter, der blev påvirket af overtrædelsen samt 667.000 flere konti til tidligere kunder.

Dataene omfatter adresser, fødselsdato og telefonnumre på kunder, sagde virksomheden og tilføjede, at det ikke havde nogen indikation af, at de tilgængelige data indeholdt økonomiske oplysninger såsom kreditkort eller andre betalingsdata.

Nogle T-Mobile kunder sagsøgt selskabet for skader sent torsdag aften i Seattle’s føderale domstol. Det sker i et foreslået gruppesøgsmål, hvor den principale påstad er at cyberangreb krænket deres privatliv og har udsat dem for en højere risiko for svig og identitetstyveri.

Den trådløse operatør er det seneste offer for cyberangreb på store virksomheder i USA, da hackere udnytter svækket brugersystem privatliv og sikkerhed på grund af work-from-home politikker, der er indført siden starten af coronaviruspandemien.

I 2018 havde virksomheden informeret  om et potentielt sikkerhedsbrud, der kunne have påvirket omkring 3% af sine 77 millioner kunder.

T-Mobile sagde i en lovgivningsmæssig arkivering  på fredag, at mens undersøgelsen var i gang, var det overbevist om, at det havde “lukket adgangen.”

T-Mobile har ca. 53.00 ansatte med en stigende omsætning på USD 44,9 mia. USD i 2019. Selskabet ejes af Deutche Telekom der inkludere T-online ansatte til ialt 226.000 ansatte (2020).

IOT er EDGE COMPUTING vejen frem

IOT er for begge selskaber det kommende forretningsgrundlag der satses stærkt på, men sikkerheden har heller ikke her, kunne følge med nutidens krav om ZERO TRUST. Det samme gælder EDGE COMPUTING som er muliggjort af bl.a. 5G.

Fotokredit: T-Online.de til marketing brug

Scroll to Top