Blackhat Hacker sender 3,7 milliarder kroner retur til offeret og skiftede muligvis farve til WhiteHat undervejs

Det er sket endnu et crypto hackerangreb på Poly Network og denne gang er der stjålet ikke mindre en 3,7 milliarder kroner eller 610 millioner dollars til hackerens egen wallet. Dermed er dette det største beløb der nogensinde er stjålet fra wallets. Men angrebet var kun for sjov, og det har hele tiden være hensigten at sende pengene retur, siger hackeren. Det skriver bl.a. Reuters.

Verdens største kryptovaluta tyveri med ukendte hensigter

Verdenshistoriens største kryptotyveri ender med en tilbagebetaling af de mere end 610 millioner dollar i kryptovaluta til offeret, Poly Network.

Poly Network er en blandt de rigtigt mange krypto-platforme der findes til at veksle mellem Fiatmoney (almindelige penge) og kryptovaluta. Hackeren der formentligt først var Blackhat hacker fandt åbenbart en sårbarhed i samtykke softwaren, der kan flytte kryptovaluta mellem forskellige blockchain wallets. På den måde kunne hackerne udnytte et sikkerhedshul til at flytte de mange penge over på sin egen wallet.

Hvorfor hackerne ikke vagte at beholde pengene står dog lidt uklart. Alle pengene blev returneret efter at de takkede ja til en dusør på $500.000. Det kunne jo ligne dårlig samvittighed, eller manglende kendskab til hvidvask af de 610 millioner dollars, skriver Reuters.

Så motivet står uklart, men måske har de været bange for retsforfølgelse. Ofte er det helt unge fra 15-25 år der er hackere for spændingens skyld, men det fremgår ikke jf. Reuters.

Scroll to Top