Phishing tvinger 860.000 borgere til at skifte password hos Jobnet

Efter et phising-angreb på Jobnet har 860.000 borgere fået nulstillet deres adgangskode til Jobnet. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har intet overblik over, hvor mange brugere der blev kontaktet af svindlerne, men de oplyser at to virksomheders navne er blevet misbrugt. Det skriver Ritzau. Jobnet er en portal med 2 millioner besøgende pr. måned.

Jobnet blev opmærksom på phishing-angrebet 1. november, der gik ud på at lokke de tilsluttede konto til at logge på et falsk jobnet website for at booke en samtale. I mailen stod der også at man kunne chatte med en “falsk” medarbejder fra Jobnets support. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR.DK) har har ikke noget overblik over, hvor mange brugere der blev kontaktet af svindlerne.

Jobnet meldte angrebet til Center for Cybersikkerhed 2. november, der straks lukkede den falske Jobnet-hjemmeside. Derefter kontaktede Jobnet alle brugere med råd om at slette sms’er og emails fra den falske hjemmeside, kontakte sin bank, hvis man havde oplyst kontonummer, og eventuelt få spærret sit NemID. Brugerne fik også besked om at skifte kodeord.

JobIndex oplever samme problem med Phishing

Scroll to Top