ddos-angreb

TV 2 ramt af DDOS hackerangreb i fredags

TV2.dk og TV 2 PLAY var fredag aften ramt af hackerangreb. En gruppe, der kalder sig Anonymous Sudan oplyser, at den står bag. Problemet er bare at der ikke er spor der peger tilbage til Sudan, men snarere Rusland.

Hackergruppen Anonymous Sudan skriver til TV 2, at den står bag hackerangreb. Men gruppen vil ikke svare på hvorfor.

Fredag aften var TV2.dk og TV 2 PLAY kortvarigt ramt af et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb. Det oplyser TV 2 Kommunikation, som også fortæller, at det var den mystiske hackergruppe med navnet Anonymous Sudan, der stod bag.

– TV 2s tekniske teams sørgede hurtigt for at genoprette stabiliteten, og som en del af indsatsen blev der fredag aften kortvarigt lukket for adgang fra udlandet,

Siger TV2

Lørdag er der igen adgang til alle TV 2s platforme for både ind- og udland.

En gruppe fra Sudan – eller hvad?

Anonymous Sudan har i godt halvanden måned både varslet – og dernæst taget ansvar – for flere hackerangreb mod både danske og svenske virksomheder og institutioner.

På gruppens Telegram-kanal lagde den da også fredag aften et billede ud af det utilgængelige TV 2 Play på gruppens profil. Og da TV 2s reporter lørdag formiddag spørger gruppen, om den påtager sig ansvaret, er svaret ja:

TV 2s første spørgsmål til Anoymous Sudan lyder på dansk: “Er det jer, der står bag hackerangrebet på TV 2?” Andet spørgsmål, der er ubesvaret, lyder: “Hvorfor?” Foto: Skærmbillede af chat med Anonymous Sudan på beskedtjenesten Telegram

billede-1-147
image-1-2-3
image-1-3-3
Sådan så Anonymous Sudans Telegram-profil ud fredag aften klokken 19.29. Foto: Skærmbillede fra Anonymous Sudans Telegram-profil.
billede-1-148

TV 2 har skrevet til gruppen på arabisk, fordi den, som navnet indikerer, proklamerer at være fra det nordøstafrikanske land Sudan. En udmelding, der dog tidligere af eksperter er blevet sat ganske store spørgsmålstegn ved. En af dem er blandet ICARE SECURITY A/S.

Begrunder angreb med Paludans koranafbrændinger

Da TV 2s reporter lørdag formiddag spørger Anonymous Sudan, hvorfor den har angrebet TV 2, kommer der intet svar. Men tidligere har gruppens begrundelse for at ramme Sverige og Danmark været, at landene skal straffes for dansk-svenskeren Rasmus Paludans koranafbrændinger.

Også dette motiv hældes dog mere eller mindre ned ad brættet af flere eksperter, som beskriver det som en såkaldt falsk flag-operation, hvor en aktør skjuler sin faktiske agenda under et andet motiv.

Anonymous Sudan angriber SAS:

SAS-kunder fik delvis adgang til andres kreditkortnummer under cyberangreb hvor webstedet også var nede

Og her angriber gruppen danske hospitaler:

image-1-1-3
Hackergruppe angreb danske hospitalers hjemmesider

I Sverige er angrebene også gået ud over både svenske lufthavne, hospitaler, universiteter og medier.

Hvad er et DDoS-angreb?

Et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb, er forholdsvis uskadeligt.

Men det er et digitalt angreb, hvor en person med vilje overbelaster for eksempel en hjemmeside, så siden ikke kan svare eller bryder sammen.

DDos står for Distributed Denial of Service – et “ude-af-drift”-angreb.

Det udføres ved, at en person, som kontrollerer en masse computere eller andre internet-enheder, får dem til på én gang – og i én uendelighed – at tilgå den samme internetadresse eller sende trafik med et særligt mønster mod dit IT-udstyr.

Resultatet er, at ingen andre kan komme i forbindelse med for eksempel hjemmesiden.

DDoS kan ramme hjemmesider, mailservere, firewalls, routere, etc.

DDOS beskyttelse sælges af ICARE SECURITY A/S

Icare sælger flere former for løsninger til umiddelbar standsning af DDOS angreb. Angrebene er ofte rettet mod netværk, domæner eller bestemte IP adresser som kan have logins af forskellig oprindelse. Disse kan også beskyttes 100%.

Kilde: TV2 og ICARE SECURITY A/S
Fotokredit: TV2 Logo

Scroll to Top