DDOS
DDOS

Hackergruppe angreb danske hospitalers hjemmesider

For tiden står Hackergruppen Anonymous Sudan bag flere angreb i Norden. Det sker på grund af koranafbrændinger. Dette gik ihvertfald ud over SVT og flere lufthavnshjemmesider var utilgængelige onsdag.

billede-1-142

Hjemmesiderne, der tilhører hospitaler i Region Hovedstaden, var i dag, søndag eftermiddag ikke tilgængelige.

Hackergruppen Anonymous Sudans konto på det sociale medie Telegram, hævder følgende:

»Nogle hospitaler i Danmark er blevet angrebet på grund af koranafbrændinger, og flere vil blive angrebet de kommende timer,« skriver de i opslaget.

De sider, som hackergruppen påstår er under angreb, er:

  1. regionh.dk
  2. amagerhospital.dk
  3. bispebjerghospital.dk
  4. bornholmshospital.dk
  5. frederiksberghospital.dk
  6. gentoftehospital.dk
  7. rigshospitalet.dk
  8. herlevhospital.dk
  9. hvidovrehospital.dk.

Vi kunne ikke tilgå nogen af siderne formentligt på grund af DDOS angreb, men nogle timer efter var de oppe igen.

Tidligere i sidste uge onsdag var flere danske lufthavnes hjemmesider ikke tilgængelige. Fra Københavns Lufthavn lød det, at dens hjemmeside »med største sandsynlighed« havde været ramt af et DDOS overbelastningsangreb.

Kort før angrebet havde den præcist samme profil tilhørende Anonymous Sudan skrevet, at Danmarks sundhedsinfrastruktur ville blive angrebet.

Opslagene på profilen bliver som regel lagt op i følgeskab med et billede af en kutteklædt skikkelse, der står i et ørkenlandskab.

Da den svenske pendant til DR, SVT, blev hacket 14. februar, skrev Anonymous Sudan også, at det var koranafbrændinger, der var årsag til angrebet.

Profilnavnet henleder umiddelbart til, at en eventuel hackergruppe bag kommer fra Sudan. Flere gange henviser profilen til Killnet, der er en prorussisk hackergruppe, ligesom navnet Anonymous Russia også optræder flere gange.

Det er dog tvivlsomt at nogen fra Sudan udfører disse angreb.

Hackergruppen Anonymous, der blev startet i 2003 og har flere store angreb bag sig, har taget afstand til Anonymous Sudan, som de påstår, ikke har noget med dem at gøre.

Anonymous er blandt andet kendt for angrebet Operation Payback, der ramte blandt andet Visa og Mastercard. Gruppen er kendt for videoer, hvor en mand oplæser forskellige budskaber iført en Guy Fawkes-maske. Guy Fawkes var en af hovedmændene bag Krudtsammensværgelsen, som var en katolsk gruppe, der planlagde at sprænge det britiske parlament den 5. november 1605.

Kilde: Rizau og ICARE

Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top