billede-1-103

Flere netbanker angrebet med bl.a. DDOS angreb i flere cyberangreb

Lørdag blev Jyske Bank, Sydbank og Djursland Bank ramt af angrebet. Dette betød, at kunderne i en periode ikke har kunne bruge netbankerne. Det skriver BT.

Bankdata leverer blandt andet it-løsninger til Jyske Bank, Sydbank og Djursland Bank. Jens Refsgaard, som er kommunikationskonsulent hos Bankdata, bekræfter nedbruddet overfor avisen.

»Vi har i dag oplevet et angreb på vores pengeinstitutters hjemmesider. Samtidig har vi tidligere lørdag haft et problem på vores mobil- og netbank. Problemet er nu løst, og vi er online igen,«

siger Jens Refsgaard til BT.

DDOS angreb på EU virksomheder er pt. styret af KILLNET

Tirsdag var de samme bankers it-systemer ude af drift i flere timer. Nedbruddet skyldtes et såkaldt DDOS overbelastningsangreb. Det kaldes også en DDos-angreb. Det udføres ved, at angriberne udsætter bestemte hjemmesider for tusindvis af forespørgsler på kort tid. Det kan få hjemmesiderne til at gå ned.

Foruden Bankdatas kunder blev også Nationalbanken i ugens løb udsat for cyberangreb, hvilket betød, at hjemmesiden i en periode ikke var tilgængelig.

Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, manede dog eventuel frygt hos bankkunder til jorden.

»DDos-angreb giver ikke adgang til de data. Der er ikke noget, der bliver hacket eller trængt ind i. Det er nogle services, der bliver utilgængelige i en periode,«

sagde han til Ritzau i kølvandet på angrebene.

Det var KILLNET selv, der skrev på Telegram, at de tog ansvaret for tirsdagens angreb. Killnet formodes at være russisk på grund af sine udtalelser om Ukraine og dem der støtte Ukraine og fordi de ikke angriber i Rusland eller Hviderusland.

Også en sikkerhedschef i Danske Bank oplyser til Computerworld, at den russiske hackergruppe havde påtaget sig skylden.

Danske Bank oplyste desuden til Ritzau, at den blev angrebet mandag, men at DDoS-angrebet blev afværget.

Kilde: /ritzau/
Fotokredit: Sydbank

Scroll to Top