Regering beder blackhat hackere om hjælp mod russerne

Som følge af invasionen af Ukraine har det ukrainske forsvarsministerium anmodet frivillige hackere om hjælp. Hackerne som ofte kommer fra hackermiljøer der ikke er kendte i Ukraine vil formentligt gernehjælpe med cyberforsvaret af landet. Det skriver forsvaresministeriet. Det skriver Reuters.

Hensigten er her, at hackerne skal “beskytte kritisk infrastruktur” som det hedder mod russiske cyberangreb og foretage cyberefterretninger om russiske tropper.

Men alle lande er allerede i Cyberkrig med andre lande, og Ukraine har været det i de sidste 20 år med primært Rusland. Det samme gjorde sig nemlig også gældende at Rusland intog Krim halvøen.

Som f.eks. Danmark der bruger ca. 75% af alle omkostninger på efterretningstjeneste og Internetovervågning, har Ukraine ikke en specialiseret cyber-enhed under deres ministerium.

»Ukraines cyber community! Tiden er inde til at involvere sig i vores lands cyberforsvar,«

lød beskeden torsdag fra Yegor Aushev til den ukrainske hacker-undergrund. Han er medstifter og indehaver af it-sikkerhedsselskabet Cyber Unit Technologies, der arbejder for den ukrainske regering.

Hackerne er blevet bedt om at melde sig via et Google-dokument, hvor de kan opliste deres ekspertise, eksempelvis malware-udvikling. Yegor Aushev har ifølge Reuters fået mere end 100 ansøgere. Vi må så håbe at disse Whitehat hackere kan gøre noget.

Ukraine har under optrapningen været konstant udsat for DDOS angreb og overvågningssoftware fra Rusland og der har Rusland indsat nogle af de værste sambotagesystemer, hvor der bl.a. bliver slettet data permanent.

“Vi ved at en del Ransomware grupper holder til i Ukraine, hvor de ikke så nemt retforfølges, og dette er en slags nødråb, fordi man reelt ikke har andre våben mod Rusland, der reelt truer med atomkrig, hvis andre lande blander sig.” siger Michael Rasmussen fra ICARE.DK

Kilde: Reuters.com
Grafik: Mapbox.com

Scroll to Top