image-1-94

NATO bekræfter påstået cyberangreb efter lækkede strategidokumenter

NATO bekræfter, at organisationen “aktivt tager sig af hændelser”, der påvirker dens uklassificerede hjemmesider, efter en hackergruppe hævder at have stjålet et betydeligt antal strategiske planlægnings- og forskningsdokumenter. Dette bringer spørgsmål op om NATO’s kapacitet til at sikre kommunikationsnetværk, hvor alliancen udveksler uklassificerede, men ikke-offentlige oplysninger om opkommende teknologier og sikkerhedstrusler.

Emner i de lækkede dokumenterBeskrivelse
Hypersoniske våbenAvanceret våbenteknologi
Trusler fra dronerPotentiel fare fra ubemandede luftfartøjer
Testprocedurer for radioaktivt affaldFremgangsmåde for at håndtere farligt materiale

En NATO-tjenestemand udtalte i en erklæring til CNN tirsdag, at “NATO står over for vedvarende cybertrusler og tager cybersikkerhed alvorligt. NATO’s cyber-eksperter arbejder aktivt med at håndtere hændelser, der påvirker nogle uklassificerede NATO-websteder.

Der er iværksat yderligere cybersikkerhedsforanstaltninger. Der har ikke været nogen indflydelse på NATO’s missioner, operationer og militære udstationeringer.”

En “hacktivist”-gruppe kendt som SiegedSec har lækket dokumenterne på den sociale medieplatform Telegram og hævder, det er anden gang i løbet af tre måneder, at de har hacket uklassificerede NATO-websteder.

Hackerne sagde denne uge, at de havde brudt ind i portalen for “lessons learned” blandt andre, hvor NATO deler strategiske indsigter med militære embedsmænd fra alliancen.

Det var nyhedssiden The Daily Dot, der først rapporterede om NATO’s igangværende undersøgelse af hacking-hændelsen.

SiegedSec er kendt for en række hacks i de sidste 18 måneder mod statslige og lokale amerikanske regeringswebsteder, som de til tider har målrettet på grund af restriktioner på aborter eller kønsbekræftende pleje.

image-1-94

Hændelsen er en frisk påmindelse om de digitale trusler, der står over for vestlige regeringer, især i et klima, hvor deling af efterretninger er vitalt i lyset af Ruslands krig mod Ukraine. Det er på høje tid, at NATO og lignende organisationer revurderer og forstærker deres cybersikkerhedstiltag. Udfordringerne med at beskytte uklassificeret, men alligevel følsom information, skal adresseres med øjeblikkelig effekt.

  • Kilder: CNN, They Daily Dot, Telegram

Fotokredit: NATO

Scroll to Top