DDOS hackere rammer VoIP-udbydere i stor kampagne: »Aldrig set mage«

»Vi har aldrig set noget lignende, siden vi blev etableret tilbage i 2004,« siger en talsmand i brancheorganisationen Comms Council UK.

Her til morgen blev en stor del af de Britiske VoIP-udbydere er for tiden under angreb. Ifølge Brancheorganisationen siges det at kampagnen er en specificeret “koordineret, international og afpresningsfokuseret” DDoS-kampagne. Ofrende tæller flere hundrede offentlige og private virksomheder. BBC nævner blandt andet sundhedsmyndigheder og politi.

Voip udbydere kan ikke tåle at miste ret meget båndbredde

VoIP (Voice over IP) eller IP-telefoni er betegnelsen for teknologi til at transportere telefoni via et datanet baseret på IP. Herhjemme startede de første IP udbydere på DIX i 2005 via vort eget Hosting Center. Teknikken har været anvendt i en del år, og er bl.a. blevet anvendt til at forbinde telefoncentraler via WAN, eller til at give enkeltstående telefoner adgang til en central telefoncentral.

12 engelske VoIP udbydere er angiveligt blevet ramt af intensive DDOS angreb. Voip er den samme teknologi der anvendes i Zoom, Skype, Facetime og Whatsapp. Det er blandt disse 12 udbydere at man finder kunder som Politiet og Sundhedsmyndigheder.

»Vi har aldrig set noget lignende, siden vi blev etableret tilbage i 2004,« og »Der er blevet fremsat løsepenge-trusler til adskillige udbydere, og der er fremsat en generel trussel mod hele branchen.« siger Comms Council UK der er talsmand i brancheorganisationen, der fortsætter med at kommentere at det ser ud til at være en del af en koordineret, international »afpresningsfokuseret« kampagne der er udført af professionelle cyberkriminelle.

Angrebene har stået på i fire uger. Brancheorganisationen er i samarbejde med regeringen og National Cyber Security Centre (NCSC) ved at undersøge problemet og omfanget yderligere.

Her ser vi så atter at myndigheder slet ikke har en beredskabsplan for at hjælpe virksomheder.

Her kan du lære lidt om DDOS, direkte fra BBC:

Scroll til toppen