Advarsler mod Kina fra en af USA’s efterretningstjenester

I de seneste år er det kommet mange advarsler mod kinessiske produkter og der er dukket mange historier op, der berretter om spionage og overvågning. Ikke mindst indenfor penetration af offentlige sikkerhedssystemer overalt i verden. Vi kan nævne Huawei som har stået for skud i en del år. Her har man udtalt at man vil boykotte disse produkter fordi man mener at der er indbygget overvågning, hvilket også er bevist et vist antal gange. Det samme gælder produkter fra Huawei og Lenovo. Derfor er der f.eks. 2 præsidenter der har fobudt 35 produkter bl.a. Dahua, HIKvision og Huawei i Amerika.

HIK VISION og Dahua er kinessiske producenter af videokameraer der er kendt ulovlig i USA af 2 præsidenter. Danmark og EU + andre lande og EU igang med udskiftning af bl.a. Huawei, HIKvision, Hikua, Dahua og i alt 35 andre producenter. Der er indført eller overvejes love herom på grund af Kina som verdens største aggressive diktatorstat uden ytringsfrihed, religionsfrihed og Kina har selv har forbud mod andre landes produkter. Kina udfører daglig spionage, IP Tyveri, Ransomware og nuldags sårbarheder mod EU/USA. Kinas “Going Global” strategi medfører en valutakrig for global politisk og markedsmæssig undertrykkelse af andre lande. Dertil kommer nul menneskerrettigheder, børnerettigheder, moderne slaveri, udrydelsesmasakrer på civilbefolkningen og mere end 500 koncentrationslejre, fængsler og undertrykkelser af bl.a. Hong-Kong, Tibet, Taiwan, Xinjiang, Uigurer, Kasakhere og muslimske etniske grupper. Kinesiske produkter symboliserer således moderne slaveri, antidemokrati og der er ej heller menneske eller børnerettigheder respekteret. Kina har endvidere truet vor Statsminister, hvis ikke man valgte Kinesiske 5G produkter (Huawei sagen). Kina har selv forbudt udenlandske kameraer, presse og tusindvis af produkter fra andre lande. Kilder: Reuters, Bleebingcomputer, The Guardian og NYT.

 

 

Kinas store ambitioner og fremskridt inden for blandt andet IT, AI og en tilsvarende økonomisk superkapacitet kan udkonkurere tradtionelle opstillinger af virksomheder som leverandører. Dette får en amerikansk efterretningstjeneste til at opfordre til øget kontrol.

Kina har som stat store ambitioner. Og Kina er teknologisk førende på en lang række områder. Landet er også førende på en række områder f.eks. 6G der blev præsenteret i beta ved et fabriksbesøg fra os for 4 år siden. Vi måtte dog ikke se andet ind af et vindue hvor der angiveligt sad 500 mand og arbejdede på 6G.

Kina har i sammenligning med EU meget store ambitioner og gjort fremskridt inden for de fleste områder. Når efterretningstjenesten nu advarer, er det fordi at denne frygter at AI sammen med andre nyudviklede teknologier (hvor USA ikke kan følge med) kan give Kina klare militær fordele. I mange sektorer frygter man at Kina får en indflydelsesrig rolle. Det er f.eks. indenfor energi, grids, sundhedssektoren, IT, finansiering, chip produkton, AI analyse, software og andre vigtige sektorer, hvor der er risiko får overvågning.

Derfor advarer den amerikanske efterretningstjeneste National Counterintelligence and Security Center (NCSC).

Advarslerne som jo er udsendt nationalt i USA, vi smitte af på hvordan vil som individuelle lande og sammen i EU ser på hvilke konsekvenser dette teknologiske forspring på mange områder kan have.

Det har endvidere den betydning at direktører, indkøbere, forretningsudviklere, ingeniører, akademikere og offentlige embedsmænd hermed bliver informeret om den risiko der forefindes ved at handle med Kina eller kinesiske producenter. Også kinesiske investeringer eller rådgivningsekspertise inden for centrale industrier nævnes.

Frygten for spionage og overvågningssoftware

Frygten for overvågning er rimeligt dokumenteret af mange lande senest i Litauen med Huawei sagen.

NCSC vil ikke at nogen boykotter kinesiske investeringer, men at man skal være påpasselig.

Dertil kommer at man tilskynder til at implementere sikkerhedsforanstaltninger og endeligt at man skal styrke kontrollen med intellektuel ejendomsret, altså varemærker, patenter, brugsmodeller og produktionsmetoder m.v.

Egentligt er det bare en helt almindelig handelskrig der hele tiden har været mellem Kina og resten af verden. Kina har jo altid ført valutakrig mod resten af verden, således at kinessiske produkter altid er billigere.

USA’s Ransomware tiltag udelukker Rusland og Kina der er kendte Ransomware producenter

Senest har det Hvide Hus anført af Joe Bidden, udelukket blandt andet Kina og Rusland i sine invitationer til at bekæmpe Ransomware.

Man kan læse mere om dette her: https://icare.dk/over-30-lande-lover-at-vaere-med-i-bekaempelsen-af-ransomware-angreb/

Så dette nye tiltag ses som en vej til et styrket boykot af kinessiske produkter, rådgivning og finansiering.

Verdensøkonomi og bankstørrelser

Ser man på de seneste bankstørelser gennem 20 år er de kinsessiske bank vokset sig til at indtage TOP10 over verdens største banker.

Verdensøkonomien er især i Asien-Stillehavsområdet, drevet af Kina. Kina og Asien tegner sig nu for hele 55% af det globale overskud, baseret på nettoindkomstdata, sammenlignet med 43,5% sidste år. Der er stigninger, der kan få enhver økonomi vismand til at blomstrer, hvis det bare var for EU eller Danmark.

Det går med andre ord ufatteligt godt for Kina i særdeleshed. Til sammenligning er Nordamerika ansvarlig for 24 % (26 % sidste år) altså et tab.

Vesteuropa krymper mere og mere og er nu kun ansvarlig for 10 % af det globale bankoverskud, hvilket er et fald fra 16 % sidste år og næsten 33% for ti år siden.Fotokredit: Det Hvide Hus

Scroll to Top