analyse

Google Analytics 4 er nu lovligt igen efter Schrems II, og sandsynligvis også efter Schrems III

GA4 er lovligt i Europa efter ny databeskyttelsesramme Ny EU-USA databeskyttelsesramme giver juridisk klarhed for Google Analytics 4 i Europa; virksomheder stadig ansvarlige for overholdelse.

Den Europæiske Union vedtog en ny databeskyttelsesramme med USA. Denne ramme tillader dataoverførsel fra EU til USA. Virksomheder er ansvarlige for overholdelse af rammen.

I en betydelig udvikling anses Google Analytics 4 for at være lovligt i Europa efter den nylige vedtagelse af EU-USA databeskyttelsesrammen af Europa-Kommissionen. Nyheden kommer midt i advarsler fra den svenske myndighed for databeskyttelse (IMY) om potentielle overvågningsrisici forbundet med GA4.

Den juridiske status for GA4 i Europa og IMY’s advarsel er forbundne dele af en større global fortælling om databeskyttelse, beskyttelsesregler og transatlantiske dataoverførsler.

EU-USA databeskyttelsesramme vedtaget Europa-Kommissionen ratificerede den nye EU-USA databeskyttelsesramme og bekræftede, at USA giver tilsvarende beskyttelse for persondata, der overføres fra EU, som leveret inden for Unionen. Denne beslutning muliggør sikker dataoverførsel fra EU til amerikanske virksomheder, der er involveret i rammen, uden at der kræves supplerende databeskyttelsesforanstaltninger.

Rammen introducerer strenge sikkerhedsforanstaltninger, der adresserer bekymringer, der tidligere blev rejst af EU-domstolen. Disse sikkerhedsforanstaltninger begrænser adgangen til EU-data for amerikanske efterretningstjenester og begrænser den til det, der er nødvendigt og proportionalt, samt opretter en Data Protection Review Court (DPRC). EU-borgere vil have adgang til denne domstol.

Forbedrede sikkerhedsforanstaltninger over tidligere mekanismer Den nye ramme tilbyder betydelige forbedringer sammenlignet med den tidligere Privacy Shield-mekanisme. For eksempel, hvis DPRC bestemmer, at data er indsamlet i strid med de nye sikkerhedsforanstaltninger, kan det beordre at dataene skal slettes eller returneres til EU.

Hvad er Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) er den næste generation af Google Analytics, designet til at give en mere komplet forståelse af kunderejsen på tværs af enheder og platforme. GA4 er en ny type ejendom, der indsamler hændelsesbaserede data fra både websteder og apps, bruger privatlivskontroller som cookieless måling og inkluderer prædikative evner til at tilbyde vejledning uden komplekse modeller. Det har også direkte integrationer med medieplatforme for at hjælpe med at drive handlinger på dit websted eller app. Om det så stadig er en overvågningssoftware efter Schrems III, så må vi lige se udkastet først… før at dette svar kan gives…

Kilde: Michael Rasmussen, Google
Fotokredit:

Scroll to Top