Hospitaler Ransomware

350 millioner kroner kræves i løsepenge af sygehuse

Den russiske ransomware-gruppe Qilin har krævet 350 millioner kroner i løsepenge fra hackede britiske sygehuse. Angrebet har resulteret i aflysning af tusindvis af operationer og overførsel af kritiske patienter til andre sygehuse. Det er et perfekt eksempel på hvordan Rusland er i krig med EU og Nato og hvordan IT som infrastruktur kan blive fuldstændig lammet. Det stiller også spørgsmålet om man kan samle hospitalsdrift hos 1 hosting leverandør.

Qilin-gruppen kræver 50 millioner dollar i løsepenge for at frigive de hackede systemer på flere britiske sygehuse. Det svarer til omkring 350 millioner kroner. Angrebet ramte den 5. juni selskabet Synnovis Group LLP, som leverer laboratorie-tjenester til hospitaler i London-området.

Angrebet har låst vitale it-systemer, der bruges til blodtest og håndtering af blodtransfusioner, hvilket har ført til aflysning af tusindvis af operationer og aftaler. Kritiske patienter er blevet overført til andre sygehuse. Ifølge Bloomberg er flere sygehuse begyndt at bruge håndskrevne notater og patientjournaler igen.

Cyberkriminelle Offentliggør Følsomme Data fra London Hospitaler

En bande af cyberkriminelle, der forårsager stor forstyrrelse på flere hospitaler i London, har offentliggjort følsomme data stjålet fra et NHS blodprøveselskab.

Qilin har forsøgt at afpresse penge fra NHS-leverandøren Synnovis siden de hackede firmaet den 3. juni.

Banden har tidligere fortalt BBC, at de ville offentliggøre dataene, medmindre de fik deres løsesum betalt.

Offentliggørelse af Data

Natten til torsdag delte de næsten 400GB af private oplysninger på deres darknet-side og Telegram-kanal.

Indholdet af De Offentliggjorte Data

  • Patientoplysninger: Navne, fødselsdatoer, NHS-numre og beskrivelser af blodprøver. Det er ukendt, om testresultater også er inkluderet i dataene.
  • Forretningsoplysninger: Regneark med detaljer om økonomiske aftaler mellem hospitaler, praktiserende læger og Synnovis.

Qilin-gruppen har meddelt til Bloomberg, at de er klar til at offentliggøre store mængder følsomme data, hvis ikke løsepengene betales.

Synnovis Group har endnu ikke et klart billede af omfanget af data, der kan være blevet lækket.

Kilde: Bloomberg, ICARE.DK
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer: Qilin
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://AORS.DK – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Scroll to Top