Würth blev 100% lammet af Ransomware

Dansk selskab ramt af stort hackerangreb

Würth Danmark A/S blev ramt af et omfattende hackerangreb, der lagde alle selskabets systemer ned i julen. Det skriver Berlingske.

Det skete den 22. december 2021 og selskabet Würth Danmark, er storleverandør til byggeriet og kan således ikke tåle at være nede. De har omkring 600 ansatte og blev ramt af et større hackerangreb, der lagde alle systemer ned.

Würth er en kæde af 36 håndværksbutikker der sælger ca. 150.000 varer, til bl.a. håndværkere.

“Jeg havde det, som om jeg fik et ordentligt spark i maven. Det er jo et indbrud og i det her tilfælde et indbrud i vores nervesystem. Vi var fuldstændig lammede,”

siger Donny Moerkerk, adm. direktør i Würth Danmark, til Berlingske.

Selskabet satte gang i sit beredskab og fik blandt andet hjælp fra en gruppe it-folk fra koncernens hovedkvarter i Tyskland, der rejste til kontoret i Kolding.

Würth har en politik om, at selskabet ikke har kontakt med it-kriminelle, så man blev derfor nødt til at bygge alle systemer op fra bunden igen. Dette har haft store omkostninger og alene omsætningstabet er på 1 million kroner, men tabet er endnu ikke opgjort siger Donny Moerkerk. Men efter 6 dage kører selskabet igen normalt.

Sikkerhedhuller og Ransomwareware type er ikke nævnt

Det fremgår ikke hvilken Ransomware de blev ramt af ligesom løsesummen er ukendt. Der er heller ikke nævnt hvilke sikkerhedshuller der er blevet anvendt.

Der findes heller ikke pt. data om dette firma på Darkweb.

Kilde: Berlingske.dk, ICARE.DK
Fotokredit: Wurth.dk

Scroll to Top