Hackerangreb tvang storby tilbage til blyant og papir og alle overvågningskameraer blev lammet

Palermo er en italiensk storby blev d. 2, juni slået tilbage til den analoge tid, da et cyberangreb fik kommunen til at lukke flere systemer ned. Man ved ikke hvad der blev ramt først men der er tale om mindst et kommunalt system der blev ramt af ransomware hackere.

Alle operative videokameraer er nede

Hackerangrebet på computersystemet i Palermo blev opdaget i morges klokken seks. Computersystemet, som hundredvis af kameraer er tilsluttet, inkluderer færdselspolitiets operationsrum som er ude af drift. En bruger af den institutionelle hjemmeside ville have bemærket problemet. Den efterfølgende kontrol ville være foretaget på kameraerne i det kommunale videoovervågningssystem, som viste sig at være ude af drift. Systemet blev forsigtigt lukket ned og isoleret fra netværket.

Palermo er muligvis 100% lammet også fremover i forhold til videoovervågning i ugevis

Der er aktiviteter i gang for at vurdere arten og konsekvenserne af angrebet. Tjenesterne er i øjeblikket ikke tilgængelige, og der kan også opstå gener inden for de næste par dage. Kommunen har oprettet et teknisk team til at håndtere nødsituationen, og de nødvendige foranstaltninger er blevet iværksat for at afhjælpe mulige krænkelser af personoplysninger, og kommunikation bliver sendt til de kompetente myndigheder.

Bekræftelse af afdelingen

Rådmanden for innovation i Palermo kommune Paolo Petralia Camassa bekræfter, at administrationens computersystem er under hackerangreb.:

“Vi forsøger at forstå, hvad der skete – siger kommissæren. For at forstå omfanget af angrebet og undgå alvorlige problemer har Sispi-teknikerne afbrudt systemet. Oprindelsen af ​​den eksterne agent og metoderne til at komme ind i systemet er ikke kendt. Vi verificerer, om der har været dataindsamling, men i øjeblikket ser det ud til at det er udelukket. Vi ved dog alt, når vi starter systemet igen”.

Angrebet har påvirket både borgere og turister i den italienske storby, lyder det på det italienske netmedie Sky.

Hundredvis af overvågningskameraer samt et operationsrum blev blandt andet sat ud af drift.

Derefter blev det besluttet fra kommunens side at lukke de fleste it-systemer i den kommunale administration ned for at forhindre yderligere spredning.

Forestående lokalvalg

Da der er lokalvalg 12. juni i Italien har myndighederne prioriteret at sikre Palermos valgsystemer særligt højt, men i øjeblikket forelægger der ikke beviser for, at disse systemer er blevet kompromitteret under angrebet.

Scroll to Top