billede-1-58

Europa-Parlamentet ramt af cyberangreb efter russisk terrorafstemning

En embedsmand beskyldte den pro-russiske hackinggruppe Killnet for DDoS-angrebet.

Europa-Parlamentets hjemmeside stod onsdag over for et “sofistikeret” cyberangreb, der forstyrrede dets tjenester øjeblikke efter, at medlemmerne stemte for at erklære Rusland en statssponsor af terrorisme.

”I morges blev Rusland stadig udpeget som en terrorstat i en officiel resolution. I eftermiddag kollapser hele netværket i Europa-Parlamentet,«

skriver Alexandra Gæs, medlem af Europa-Parlamentet for De Grønne

Belgiens nationale center for cybersikkerhed bekræftede, at der er en undersøgelse på EU-plan, men kunne ikke give yderligere oplysninger om sagen.

”Jeg bekræfter, at parlamentet har været udsat for et eksternt cyberangreb, men de parlamentariske tjenester gør klogt i at forsvare parlamentet,”

sagde Dita Charanzová, et tjekkisk medlem af Parlamentet og hun er tillige Parlamentets vicepræsident med ansvar for cybersikkerhed, i en erklæring.
billede-1-56

En anden højtstående embedsmand i parlamentet, der ikke ønsker sit navn frem, siger, at “det kan være det mest sofistikerede angreb, som parlamentet hidtil har kendt.”

Angrebet er et såkaldt DDoS-angreb (distributed denial-of-service), hvor massive mængder trafik sendes til servere i et forsøg på at blokere internetbrugere fra at få adgang til hjemmesider, bekræfter Marcel Kolaja, medlem af Europa-Parlamentet for det tjekkiske piratparti.

DDoS-angreb bruges af hackinggrupper til at forstyrre og forårsage kaos. Det opstod som et yndlingsinstrument for russiske hackinggrupper som Killnet, især som en måde at protestere mod politiske beslutninger i europæiske lande om at støtte Ukraine i krigen.

Angrebet på Europa-Parlamentets hjemmeside kommer, efter at kammeret onsdag stemte for at vedtage en resolution, der erklærer Rusland for statssponsor af terrorisme på  grund af Moskvas angreb på civile mål i Ukraine.

”Vi har en stærk indikation af, at det er fra Killnet, hackerne med forbindelser til Rusland. Dette er mine oplysninger, men det er under kontrol. Den afskar kun den eksterne adgang til Parlamentets websted … Medmindre der kommer ekstra angreb, forventer vi, at det er tilbage og tilgængeligt meget snart,”

siger Eva Kaili, græsk medlem og næstformand for Europa-Parlamentet.

Kilde: ICARE.DK & Europaparlamentet
Fotokredit: Pixia

Scroll to Top