300 SPAR butikker ramt af hackerangreb i England, Danmark er ikke berørt

De 300 dagligvarebutikker i enland benytter sig af en leverandør som er ramt i lighed med COOP angrebet i Sverige. Den danske del af SPAR’s butikker er IKKE ramt. Det er formentlig Phishing der er årsag til dataadgang, der er endnu ikke publiceret noget på Darkweb, men det forventes at der er tale om Ransomware.

Det firma som driver SPAR’s kasseapparater og it-systemer, blev søndag ramt af et cyberangreb. Dette betød at 300 Spar butikker måtte sende kunderne hjem og lukke butikkerne, mens nogle af butikkerne kunne fortsætte med at holde åbent, men kun for kontant betaling.

National Cyber Security Centre og Politiet efterforsker sagen. En talsmand for leverandøren sagde:

“Vi er opmærksomme på et problem, der påvirker Spar-butikker og arbejder med partnere for fuldt ud at forstå hændelsen.”

En SPAR talsmand sagde:

“Vi arbejder på at løse denne situation så hurtigt som muligt.

“Vi beklager de gener, dette medfører for vores kunder, og vi arbejder så hurtigt som muligt på at løse situationen.”

Det er ikke første gang, at en supermarkedskæde er blevet bragt i knæ af et cyberangreb. I juli hackere forårsaget 500 COOP butikker i Sverige til at lukke som kasseapparater og selvbetjening maskiner blev taget ned. Dengang var det også supermarkedets it-leverandør, der blev ramt af ransomware.

Spørgsmålet for James Hall er nu det som alle cyberangreb ofre frygter – skal vi betale kriminelle for at få vores butikker online igen?

For de hundredtusindvis af Spar-kunder, der er berørt af hacket, er det mere presserende spørgsmål, hvornår deres lokale butikker åbner igen.


Vi følger sagen…

Kilde: BBC.CO.UK
Fotokredit: Spar.dk

Scroll to Top