Det tyske benzinfirma Oiltanking er lammet af cyberangreb

Oiltanking GmbH, en tysk benzindistributør, der leverer til Shells tankstationer i landet, er blevet offer for et cyberangreb, der påvirkede dets aktiviteter alvorligt.

Derudover har angrebet også ramt Mabanaft GmbH, en olieleverandør. Begge enheder er datterselskaber af Marquard &Bahls-koncernen, hvilket kan have været bruddet.

Udbuddet er stabilt, men flygtigt

Fordi firmaet forsyner i alt 26 virksomheder i landet med brændstof, rejste tyske medier straks bekymring over mangel, men embedsmænd kom frem for at formilde dem.

Shell alene driver 1.955 tankstationer i landet, så hvis de skulle løbe tør for brændstof, ville det forårsage en krise, der ville have en negativ indvirkning på en række af Tysklands daglige operationer, og i forlængelse heraf sin nationale økonomi.

Den administrerende direktør for den uafhængige tank lager forening i Tyskland, Frank Shaper, fortalte Spiegel, at angrebet ikke bringer forsyningen af brændstof i landet hverken på opvarmning eller transport aspekter.

Afbrydelsen er dog fortsat betydelig, og hvis det tager virksomheden lang tid at løse de it-problemer, der er forårsaget af angrebet, kan forsyningskæden også blive forstyrret.

Dette skyldes primært automatiseringen af tankbelastnings-/losningsprocessen, der ikke kan falde tilbage til manuelle operationer, da den udelukkende er afhængig af edb-systemer, der i øjeblikket er offline.

Oiltanking driver i alt 13 tankfarme i Tyskland, og i øjeblikket kan disse ikke betjene lastbiler. I stedet har virksomheden tyet til at bruge alternative ladestandere, indtil virkningerne af cyberangrebet er udbedret.

Følgende kommentar er kommet fra selskabet om den nuværende situation:

Lørdag den 29. januar 2022 opdagede Oiltanking GmbH Group og Mabanaft GmbH &Co. KG (Mabanaft) Group, at vi har været offer for en cyberhændelse, der påvirker vores IT-systemer. Da vi hørte om hændelsen, tog vi straks skridt til at øge sikkerheden i vores systemer og processer og iværksatte en undersøgelse af sagen. Vi arbejder på at løse dette problem i henhold til vores beredskabsplaner, samt at forstå det fulde omfang af hændelsen. Vi er i gang med en grundig undersøgelse sammen med eksterne specialister og samarbejder tæt med de relevante myndigheder. Alle terminaler fortsætter med at fungere sikkert.

Oiltanking Deutschland GmbH &Co. KG,

Er en driftsenhed i Mabanaft-koncernen, driver alle terminaler i Tyskland og er ikke en del af Oiltanking GmbH Group.

Oiltanking GmbH Group driver fortsat alle terminaler på alle globale markeder. Oiltanking Deutschland GmbH &Co. KG terminaler opererer med begrænset kapacitet og har erklæret force majeure. Mabanaft Deutschland GmbH &Co. KG har også erklæret force majeure for størstedelen af sine aktiviteter inden for indlandsforsyning i Tyskland. Alle parter fortsætter med at arbejde på at genoprette driften til normal i alle vores terminaler så hurtigt som muligt.

I sidste uge advarede den tyske efterretningstjeneste, BfV, lokale firmaer om igangværende cyberangreb koordineret af APT27 kinesiske statsstøttede hackinggruppe. Mens angrebet på Oiltanking ikke er blevet tilskrevet nogen aktører endnu, kan det være arbejdet i en statslig aktør, der søger at forårsage store forstyrrelser og økonomisk skade.

Kilde: BleepingComputers

Scroll to Top