billede-1-144

News Corp siger, at statslige hackere var på deres netværk i to år

Historien her kan dække over det som er det værste med spion software. Verdens bedste spion software har den fordel, at de forbliver uopdaget. Det er ligefrem den kvalitet som de bedste spion programmer på markedet kan præstere og der dukker flere og flere historier op omkring netop spion software, som kan leve i det skjulte i rigtige mange år. Spørgsmålet er hvor mange flere virksomheder har spion programmer installeret?

Massemedie- og forlagsgiganten News Corporation (News Corp) siger nu her for et par timer siden, at angribere bag et brud, der blev afsløret i 2022, allerførst fik adgang til dets systemer to år før, i februar 2020. Dermed har der været spionage på netværket i mere end 2 år. Rent faktisk har de ikke nævnt dette, men afsløringen fandt sted i det breve de sendte til sine medarbejdere.

Her var der tale om at også medarbejdere var berørt af dataovertrædelsen. Af de data som der dermed havde været adgang til af Spionsoftwaren, var deres personlige og sundhedsmæssige oplysninger. Dertil kommer at trusselsaktørerne havde adgang til et e-mail- og dokumentlagringssystem, der blev brugt af flere News Corp virksomheder.

Hvem er New Corp? og hvad er spionsoftware?

News Corporation, er et amerikansk massemedie- og forlagsfirma med hovedkontor i Midtown Manhattan, New York City. Den anden inkarnation af det oprindelige News Corporation, det blev dannet den 28. juni 2013 efter en spin-off af medierne i det oprindelige News Corp som 21st Century Fox. News Corp’s bemærkelsesværdige aktiver opererer på tværs af digital ejendomsinformation, nyhedsmedier, bogudgivelse og kabel-tv. Dow Jones & Company  (udgiver af The Wall Street Journal), News UK (udgiver af The Sun og The Times), News Corp Australia, REA Group (operatør af realestate.com.au), Realtor.com og bogudgiver HarperCollins er med i gruppen. Spin-outet var struktureret således, at 21st Century Fox var den juridiske fortsættelse af det oprindelige News Corporation, hvor det nye News Corp var et nyt selskab dannet ved et aktiesplit. Efter at The Walt Disney Company i 2019 købte størstedelen af aktiverne i 21st Century Fox, ejes og kontrolleres også af Murdoch-familien.

Keith Rupert Murdoch (født 11. marts 1931) er en australsk-født amerikansk investor og medieindehaver. Gennem sit firma News Corp er han ejer af hundredvis af lokale, nationale og internationale forlag rundt om i verden, herunder i Storbritannien (The Sun og The Times), i Australien (The Daily Telegraph, Herald Sun og The Australian), i USA (The Wall Street Journal og  New York Post), bogudgiveren HarperCollins og tv-kanalerne Sky News Australia og Fox News (gennem Fox Corporation). Han var også ejer af Sky (indtil 2018), 21st Century Fox (indtil 2019) og det nu hedengangne News of the World. Med en nettoværdi på 21.7 milliarder dollars pr. 2. marts 2022 er Murdoch den 31. rigeste person i USA og den 71. rigeste i verden.

Hacking af nyhedsbureauer og deres motiver

Hændelsen påvirkede flere nyhedsarme i forlagskonglomeratet, herunder The Wall Street Journal, New York Post og dets britiske omfattende nyhedsoperationer.

“Baseret på undersøgelsen forstår News Corp, at en uautoriseret part mellem februar 2020 og januar 2022 fik adgang til visse forretningsdokumenter og e-mails fra et begrænset antal af dets personales konti i det berørte system, hvoraf nogle indeholdt personlige oplysninger,”

“Vores undersøgelse indikerer, at denne aktivitet ikke ser ud til at være fokuseret på at udnytte personlige oplysninger. Vi er ikke bekendt med anmeldelser om identitetstyveri eller bedrageri i forbindelse med dette problem.”

sagde virksomheden i en almindelig pressemeddelelse.

Netop motivet henstår måske censureret, men det er ingen hemmelighed at firmaet er en betydelig leverandør af nyheder. Derfor tolker jeg at motivet kan være af mellemøstlig, kinesisk eller russisk karakter, fordi mediet nemlig har publiceret mange nyheder som kunne støde disse landens medlemmer og politiske aktivister. Sådanne aktivister er ofte forbundet med hvad vi kalder for lobbyister med tætte forbindelser til hacking miljøer eller ligefrem selv er købere på services på Darknet.

Ifølge News Corp inkluderer personlige oplysninger, som angriberne har adgang til, et eller flere af følgende for hver enkelt person, der er berørt af dataovertrædelsen:

  • Navne
  • Fødselsdatoer
  • CPR-numre
  • Kørekortnumre
  • Pasnumre
  • Oplysninger om finansielle konti
  • Oplysninger om læge- og sygesikring
billede-1-144

Cyber spioner med spionsoftware knyttet til Kina, men er det et amerikansk røgslør for spionage?

Mediegiganten sagde dog sidste år, da den først afslørede dette sikkerhedsbrud, at angriberne er forbundet med en “udenlandsk regering”, og de exfiltrerede nogle data i løbet af den tid, de havde adgang til dets systemer.

“Mandiant vurderer, at de, der står bag denne aktivitet, har en kinesisk forbindelse, og vi mener, at de sandsynligvis er involveret i spionageaktiviteter for at indsamle efterretninger til gavn for Kinas interesser,” sagde David Wong, VP for hændelsesrespons hos Mandiant, til BleepingComputer på det tidspunkt.

News Corp’s ejerskaber omfatter blandt andet New York Post, The Wall Street Journal, Dow Jones, MarketWatch, Fox News, Barron’s, The Sun og News UK British avisudgiver.

Den 27. oktober 2022 afslørede New York Post også, at de var hackede, efter at ukendte angribere brugte sit websted og Twitter-konto til at offentliggøre stødende overskrifter og tweets rettet mod flere amerikanske politikere.

En dag senere afslørede tabloidavisen, at hændelsen var forårsaget af en af dens ansatte, der blev fyret, efter at deres involvering blev opdaget.

Kilde: News Corp
Fotokredit: NYT, News Corp.

Scroll to Top