Singapore har lanceret NICE = National Integrated Centre for Evaluation

Det er et samarbejde mellem CSA og Nanyang Technological University Singapore. Eftersom Singapore sigter mod at imødekomme kravene i sine cybersikkerhedsevalueringsbehov, har det oprettet en ny facilitet til at vurdere og certificere systemer for deres cybersikkerheds-robusthed, som skrevet af Cyber Security Agency of Singapore (CSA) og Nanyang Technological University (NTU). De har i fællesskab lanceret NICE initiativet.

  • Det 13,99 millioner dollars nationale integrerede center for evaluering (NICE) vil lette sårbarhedsvurdering af software- og hardwareprodukter, fysiske hardwareangreb og sikkerhedsforanstaltninger.
  • Producenter og udviklere vil kunne få deres produkter testet og certificeret på det nye center, hvorigennem regeringen håber at drive test-, inspektions- og certificeringssektoren (TIC) for cybersikkerhed.
  • NICE ligger på NTU Smart Campus og vil give denne adgang til evaluatorer og udviklere samt huse et team af forsknings- og teknisk personale med ekspertisen til at bruge udstyret.

“Efterhånden som vi bevæger os i retning af en digital fremtid, er det vigtigt at sikre, at nye fremspirende teknologier udformes sikkert. Dette samarbejde mellem CSA og NTU understreger CSA’s fortsatte engagement i at arbejde med højere læreanstalter og industrien for at opbygge cybersikkerhedsmandekraftrørledningen og lette et nationalt cybersikkerhedsøkosystem, der vil give gode forretningsmuligheder og job.”

Det siger David Koh, kommissær for cybersikkerhed og administrerende direktør for CSA.

Beskyttelse af slutbrugere mod de stigende cybertrusler bl.a. fra 64 milliarder IOT enheder i fremtiden

Fremkomsten af tingenes internet (IoT) og stigende brug af cyber-fysiske systemer har ført til væksten i enheder og hardwarekomponenter, såsom kommunikationspunkter og sensorer. Ifølge en prognose fra Business Insider Intelligence anslås det, at der vil være 64 milliarder IoT-enheder globalt inden 2025.

Disse komponenter præsenterer sig som potentielle indgangspunkter for hackere og ondsindede aktører. Slutbrugerne har kun få midler til at vurdere, om disse komponenter er sikre, og de er nødt til at stole på uafhængige eksperter til at udføre en sådan sikkerhedsevaluering.

“Den stigende trussel om cyberangreb gør det afgørende, at institutioner, virksomheder og agenturer forbliver et skridt foran cybertrusler. Korrekt evaluering af hardware for at sikre, at de er designet med sikkerhed i tankerne, snarere end tilføjet som en eftertanke, er det første skridt i at holde vores cyber-fysiske systemer sikre.

NTU’s samarbejde med CSA om at oprette NiCE udnytter universitetets styrker inden for områder som datalogi og ingeniørforskning og samler industriel og forskningsmæssig ekspertise inden for cybersikkerhed.

Centret vil også tilbyde uddannelse og uddannelse til kandidatstuderende og branchefolk, så vi kan opkvalificere og pleje en vigtig talentmasse i denne voksende industri. Dette partnerskab understreger NTU’s engagement som et akademisk anker for industripartnere.”

Det siger NTU’s vicepræsident og Provost Professor Ling San

Test, Penetrationstest og certificering af produkter

Centret vil med foreløbig 13,99 mio. USD yde støtte til industrien på tre områder:

  1. at skabe et praksisfællesskab
  2. udvikle et forskningsøkosystem og
  3. fremme uddannelse og erhvervsuddannelse.

De tilføjer, at NICE ville støtte Singapores indsats for større sikkerhedsevaluering ved at tilvejebringe en central platform, hvorpå man kan teste og certificere produkter. Centret vil også lette forskning og udvikling i avancerede sikkerhedsevalueringsteknikker. Med dette mener instituttet at Penetrationstest er fremtiden.

Derudover vil Singapore Accreditation Council (SAC) arbejde tæt sammen med CSA og NiCE om at udvikle relevante akkrediteringsprogrammer. Disse ville omfatte SAC’s IT-testprogrammer, der gjorde det muligt for akkrediterede TIC-virksomheder at sikre nøjagtigheden og konsistensen af deres testrapporter og certifikater, der lettede CSA’s initiativer, såsom CLS mærkningsordningen.

Kilde og Fotokredit: CSA og NICE nævnt herover.

Om forfatteren

Scroll to Top