Google uddeler USB-nøgler til high-risk-brugere efter GMAIL Phishing misbrug

Verdens største mailudbyder Google har besluttet at uddele USB nøgler til 2 faktir godkendelse. Det sker efter at Gmail er blevet brugt i mange phising-kampagner hvor modtagere er blevet snydt til at tro at der var en ægte afsender, men istedet var der tale om malware inficerede links.

Der er altså tale om at Google uddeler 10.000 USB-sikkerhedsnøgler. Men kun til dem som er er “særligt” udsatte for hacking. USB-nøglerne leverer tofaktorgodkendelse hvormed løsningen, hvis den anvendes kan sikre at der ikke opleves disse problemer.

Google skriver endvidere at man forlængst har indført 2 faktor godkendelse. Det sker nemlig at man som Android bruger kan identificere sig når man f.eks. logger ind på GMAIL, så vil der automatisk komme en dialog boks på selve mobilenheden man anveder om det rent faktisk er dig og ikke en hacker der logger ind. Hvorfor denne udemærkede 2 faktor godkendelse ikke anvendes i stedet står noget hen i det uvise, men måske er brugerene ikke opmærksom på at Google som en af de første introducerede 2 faktor godkendelse.

Nyhedsmediet BBC i Storbritanien skriver at den tidlige julegave, har til hensigt at opforde brugerne til at tilslutte sig tech gigantens “Advanced Protection Programme” men altså kun for high risk brugere.

Opfordringen fra Google Inc, kommer efter at Google’s Gmail er blevet misbrugt som et led i en et 2 cifret antalt phising-kampagner fra APT28, der ifølge den amerikanske og engelske regering er drevet af det russiske militær. APT28 er også kendt som Fancy Bear i Rusland og nærmeste omegn.

Google har som så mange andre virksomheder i sidste uge, annonceret planer om at automatisk tilmelde yderligere 150 millioner Google-brugere i sit tofaktorgodkendelsessystem.

Dertil kommer at Google vil kræve at 2 millioner YouTube-skabere skal aktivere det.

Fotokredit: Med tilladelse fra Google Inc der er et foto af Gmail’s direktør Alex Gawley.

Scroll to Top