billede-1-70

Forsvarsministeriet i Danmark angrebet med et cyberangreb det meste af dagen

Det er et cyberangreb, der er skyld i, at Forsvarsministeriets hjemmeside samt Forsvarets hjemmesider har været nede det meste af torsdag. Mere urolig er jeg fordi Center for Cybersikkerheds hjemmeside var også ude af drift. Forsvarets hjemmeside var også nede.

Jeg prøvede flere gang, men intet resultat før ca. kl. Torsdag klokken 20 var det dog igen muligt at komme ind på de 3 ovenstående hjemmesider. Det er dog UNORMALT at der ikke også er Ransomwareangreb. Ransomware angribere bruger alene DDOS til vildledning. Så må vi ikke håbe at vi finder danske hemmeligheder på DARKNET.

Hvorfor har disse 3 institutioner ikke DDOS beskyttelse?

“Det er meget nemt at beskytte sig mod DDOS angreb. Så meget mere uforståeligt er det at Ministerier og ikke mindst Center for Cybersikkerhed ikke har. Dertil kommer at DDOS angriberes motiv altid er Ransomware angreb, der alene benytter DDOS til vildledning og til at fylde logfiler, der har til hensigt at besværliggøre efterforskningen,”

siger Michael Rasmussen, ICARE SECURITY A/S

Forsvarsministeriet skriver på Twitter, ikke noget om Ransomware, men således:

billede-1-68

Efter 6 timer kom denne besked, og vi har ikke lige kunnet se om der er er posten noget på deres egen hjemmeside forsvarsministeriet.dk, da den ikke svarer korrekt grundet det meget trafik.

billede-1-71

Det drejer sig nemlig om et overbelastningsangreb også kaldet et DDos-angreb, hvor en webserver i løbet af kort tid bombarderes med anmodninger med henblik på at overbelaste serveren og få den til at gå ned.

Forsvaret oplyser, at der nu arbejdes på at stoppe den eksterne belastning.

billede-1-69
Fotocollage der fremgår af Forsvarets Efterretningstjeneste på hjemmesiden fmn.dk
billede-1-70
Cyberværnepligtige er i gang med deres uddannelse, som skal styrke Forsvarets beskyttelse mod cybertrusler. Foto: (C) 2022 Forsvaret

Angrebet har ifølge Forsvarsministeriet ikke haft nogen operative konsekvenser for Forsvaret. Det skriver DR.

Torsdag i sidste uge blev det svenske forsvar udsat for et lignende angreb. Og i sommers blev en række hjemmesider tilknyttet det norske forsvar også ramt at et DDos-angreb, og her anklagede man en pro-russisk hackergruppe for at stå bag.

Der kommer nok en forklaring i morgen, men umiddelbart har de fleste store firmaer DDOS beskyttelse.

Dertil kommer at Forsvarsministeriet fmn.dk jo netop er vært for Center for Cybersikkerhed og den nationale strategi er at det er her det burde være muligt at modstå sådanne DDOS angreb der er nemme at forsvare sig imod.

Før eller senere senere kan man ikke nøjes med at forsvare sig, men er nødt til at gengælde, for Danmark har i hvertfald ikke en offentlig gengældelses taktik. Så skal der fysiske angreb til.

Her en ekstra besked og et par af kommentarerne, som der er mange af:

billede-1-72
@Forsvarsministeriet

Kilde: ICARE SECURITY A/S, Forsvarsministeriet.dk, deres twitter konto og dr.dk
Fotokredit: Forsvaret og Screendumps af ICARE SECURITY A/S

Scroll to Top