happy-african-american-police-officer-looking-at-camera-while-holding-radio-set-on-blurred-background-outdoors
happy african american police officer looking at camera while holding radio set on blurred background outdoors,stock image

Forskellige retshåndhævende myndigheder i det sydlige Californien og North Carolina har implementeret et mobiltelefonsporingsværktøj kaldet ‘Fog Reveal’

Værktøjet gav politiet mulighed for at søge i milliarder af poster fra 250 millioner mobile enheder og udnytte de efterfølgende data til at skabe “livsmønstre” for hver enkelt person, som også omfattede hjem og arbejdspladser. Nogle gange skete dette uden ransagningskendelser, har en ny undersøgelse foretaget af Associated Press (AP) afsløret.

Fog Reveal blev angiveligt oprettet af det Virginia-baserede firma Fog Data Science og indsat af amerikanske politibetjente allerede i 2018 til kriminel efterforskning.

Fra et teknisk synspunkt stolede Fog Reveal på reklameidentifikationsnumre indsamlet fra populære smartphone-apps, der målretter annoncer baseret på en persons bevægelser og interesser. Disse data blev indsamlet af disse virksomheder og derefter solgt til Fog.

Ifølge AP aggregerede Fog dataene på en søgbar måde og skabte software, der var i stand til at gennemgå dem på en organiseret måde. Det solgte derefter softwaren i omkring 40 kontrakter til omkring 20 agenturer, med priser, der starter ved $ 7,500 om året. I skrivende stund bliver Fog Reveal angiveligt stadig brugt af flere retshåndhævende myndigheder, ikke kun i USA men også af andre lande.

Teknologien er kontroversiel, da smartphone-geolokaliseringsdata fra enkeltpersoner normalt kun bør anmodes om Google (Android-enheder) eller Apple (iPhones og iPads) af politistyrker, der er i besiddelse af en kendelse frigivet af en domstol.

Fog forsvarede denne påstand ved at argumentere for, at dens data er anonymiseret, idet virksomheden ikke har nogen måde at forbinde signaler tilbage til en bestemt enhed eller ejer.

Samtidig tyder nogle af de dokumenter, som AP er kommet i besiddelse af, på, at politistyrkerne muligvis kan deanonymisere dataene for at identificere og lokalisere specifikke personer.

AP-undersøgelsen var baseret på offentlige optegnelser (herunder anmodninger fra GovSpend og Freedom of Information Act) samt interne e-mails, som nyhedsmediet havde fået aktindsigt i.

Det sker få dage efter, at det amerikanske militær og efterretningstjenesterne præsenterede en ny overvågningsoperation , der skal beskytte valgprocedurer mod hacking og desinformation før og under midtvejsvalget i november.

Kilde: AP
Fotokredit: stock.adobe.com

Scroll to Top