Gold round coins on black surface
Photo by Daniel Dan on Pexels

BTC.com mistede kryptovaluta for 3 millioner dollars i cyberangreb


BTC.com en en mine pulje og multi-platform Bitcoin & Bitcoin Cash tegnebog. Den 19. juli 2016 blev Blocktrail erhvervet af Bitmain og efterfølgende re-branded til BTC.com. Bitcoin Wallet er i nogle kredse også kendt som “Kilbahas pung”. Denne applikation var den første af sin art som mobilklient, hvis arbejde ikke var designet til stationære enheder, men til tablets og smartphones. Det øgede sikkerhedsniveau giver dig mulighed for ikke at bekymre dig oplyser selskabet, da klienten opretter forbindelse til Bitcoin-netværket direkte, hvilket udelukker tredjeparts modtagelse af dine fortrolige data og adgang til eksisterende aktiver.


BTC.com, en af verdens største kryptovaluta minepuljer, har nu meddelt, at den var offer for et cyberangreb, der resulterede i tyveri af kryptoaktiver til en værdi af ca. $ 3 millioner, der tilhører både kunder og virksomheden selv.

Flere mining pool trackere vurderer at BTC.com den syvende største kryptocaluta minedrift pool, med 2.66% af netværkets samlede hashrate.

Nogle af de stjålne aktiver er allerede fundet

I en pressemeddelelse udtalte BTC.com, at krypto til en værdi af omkring $ 700,000, der ejes af dets kunder, og $ 2.3 millioner i digitale aktiver, der ejes af virksomheden, blev stjålet i angrebet.

“I cyberangrebet blev visse digitale aktiver stjålet, herunder ca. US $ 700.000 i aktivværdi ejet af BTC.com kunder og ca. US $ 2,3 millioner i aktivværdi ejet af virksomheden,” afslørede

Siger BTC.com i sit notat om denne hacking, dog uden at afsløre detaljer om hvordan angrebet er sket.

Efter at have opdaget angrebet den 3. december 2022 rapporterede BTC.com hændelsen til de kinesiske retshåndhævende myndigheder i Shenzen.

Virksomheden har siden da genvundet noget af det stjålne kryptovaluta, selvom den ikke har oplyst beløbet.

“Den 23. december 2022 havde myndighederne indledt en undersøgelse, begyndte at indsamle beviser og havde anmodet om hjælp fra og koordinering med relevante agenturer,”

Sagde BTC

“Virksomheden vil gøre en betydelig indsats for at inddrive de stjålne digitale aktiver.”

Ingen oplysninger om stjålne data

BTC tilføjede, at det har truffet foranstaltninger til at blokere lignende angreb i fremtiden, og at dets operationer ikke er blevet påvirket.

“I kølvandet på at have opdaget dette cyberangreb har virksomheden implementeret teknologi til bedre at blokere og opfange hackere,” tilføjede virksomheden.

“BTC.com driver i øjeblikket sin forretning som normalt, og bortset fra sine digitale aktivtjenester er dets klientfondstjenester upåvirket.

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om, hvordan angriberne kunne stjæle kryptovalutaen, eller om der blev stjålet data eller personlige oplysninger under hændelsen.

Havde BTC ikke i forvejen implementeret teknologi til bedre at blokere og opfange hacker?

Man kan dog undrer sig over deres kortfattede information, fordi for mig lyder det som om at den omtalte teknologi der formodes at være SIEM baseret ikke var installeret i for vejen.

Kilde: ICARE SECURITY A/S og BTC
Fotokredit: BTC

Scroll to Top