Volvo udsat for Ransomware og Industrispionage

Den svenske bilproducent Volvo Cars har afsløret, at ukendte gerningsmænd har stjålet forsknings- og udviklingsoplysninger efter at Volvo har fået hacket nogle af sine servere. Volvo Cars er blevet opmærksom på, at et af dets arkivlagre er blevet ulovligt tilgået af en tredjepart, oplyser selskabet i dag.

“Undersøgelser indtil videre bekræfter, at en begrænset del af virksomhedens R &D ejendom er blevet stjålet under indtrængen. Volvo Cars har tidligere i dag på baggrund af de foreliggende oplysninger konkluderet, at det kan få konsekvenser for virksomhedens drift.” ​​​​​​ “Vi kan ikke se, med aktuelt tilgængelige oplysninger, at dette har en indvirkning på sikkerheden eller sikkerheden af sine kunders biler eller deres personlige data,”

siger en Volvo Talsmand på deres hjemmeside jf. denne pressemedelelse hvor Volvo sagde, at det underrettede relevante myndigheder efter at have opdaget hændelsen og undersøger nu datatyveriet sammen med tredjepartseksperter.

Læs presseinfo fra Volvo vedr. Ransomware:


Angreb er allerede publiceret og det er begået af Snatch ransomware gruppen, der nu også kan anklages Industri Spionage

Mens Volvo ikke kan afsløre andre detaljer om bruddet, fremgår det bl.a. af forums og på darkweb at Snatch ransomware banden allerede har taget ansvar for angrebet.

Der skriver de at det skete 30 november. De skriver de har hacket Volvo Car Corporation servere og stjålet filer under indtrængen, og taget screenshots af de stjålne filer som bevis.

Siden da har Snatch også lækket 35,9 MB af, hvad de hævder at være dokumenter stjålet fra Volvos servere under indtrængen.

Snatch Volvo leak page

Volvo nægtede at kommentere efter at BleepingComputer kontaktede dem den 1. december for flere detaljer om angrebet.

“Volvo Cars kommenterer ikke spekulationer om potentielle cybersikkerhedsangreb, men tager alle potentielle trusler mod cybersikkerheden og tyverier af sin ejendom alvorligt,” sagde Volvo.

“Cybersikkerhed er en integreret del og en topprioritet i vores globale udviklingsarbejde og -drift. Volvo Cars deltager aktivt i og bidrager til det internationale arbejde med standardisering og bedste praksis og anvender brancheaner accepterede anbefalinger om cybersikkerhed.”

BleepingComputer mailede tilbage og bad Volvo om at bekræfte, om screenshots deles som bevis af ransomware bande er af filer stjålet fra sine servere, en Volvo talsmand svarede med “Vi kan ikke kommentere yderligere.”

Kilde: BeepingComputer.com

PS: Vidste du at Volvo som verdens eneste har begrænset en del modeller siden 2020 til kun at køre max 180 KM?

Scroll to Top