billede-1-75

Svindelsyndikat har stjålet 700 millioner kroner fra ofre over hele verden.

Det australske føderale politi (AFP) har anholdt fire formodede medlemmer af et svindelsyndikat med finansielle investeringer, der anslås at have stjålet 100 millioner dollars fra ofre over hele verden. Alle fire anholdte er kinesiske statsborgere, der bor i Sydney. AFP begyndte at undersøge dem efter tip fra USA’s Secret Service (USSS).

Ifølge politiets meddelelse havde de fire mænd forbindelser til en amerikansk baseret fidus, som amerikansk retshåndhævelse har undersøgt siden august 2022.

“En analyse af offerrapporter fra politiet har identificeret mere end 100 millioner dollars i tab på verdensplan, der tilskrives dette organiserede kriminalitetssyndikat, hvor størstedelen af ofrene er baseret i USA,”

skrives der i pressemeddelelsen

De to første anholdelser fandt sted den 20. oktober 2022 på bopælen hos de 19-årige mænd, der er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 193B, stk. 3.

De to andre personer blev anholdt af AFP-agenter den 24. november 2022 i lufthavnene i Sydney og Melbourne, mens de forsøgte at flygte til Hong Kong med enkeltbilletter.

Disse to mænd på 24 og 27 år havde angiveligt en mere betydningsfuld rolle i hierarkiet og fungerede som »kontrollører« for syndikatet i Australien. De står nu over for en sigtelse, der er relevante for overtrædelse af straffelovens § 400, stk. 2, nr. 4, som medfører en maksimumstraf på 15 års fængsel.

Alle fire bandemedlemmer til cyberkriminalitet skal efter planen møde i Downing Center Local Court i januar 2023.

Oplysninger om driften

AFP siger, at investeringssvindelgruppen manipulerede legitime elektroniske handelsplatforme i kombination med “svineslagtning”.

“Ofrene henvises derefter til både svigagtige og legitime investeringsapplikationer, der handler med udenlandsk valuta og kryptovaluta, som er blevet ondsindet manipuleret for at vise et falsk positivt investeringsafkast.”

Det skriver AFP

Ofre er fanget i at tro, at de tjener store mængder penge, bliver narret til at investere endnu mere og opdager til sidst, at de ikke kan hæve penge på deres virtuelle saldo.

Kriminalitetsringen brugte beskæftigelsessider, meddelelsesplatforme og datingsider til at henvende sig til ofre og vinde deres tillid, før de blev ført til falske investeringssider.

Svindlerne brugte også legitime platforme til at skabe en falsk følelse af ægthed for de falske.

Desuden registrerede de anholdte mænd endda virksomheder hos Australian Securities and Investments Commission (ASIC), som licenserer valutamæglere, der derefter leverer software til deres kunder.

Dette hjalp yderligere svindlerne i deres bestræbelser på at overbevise ofrene om, at de investerede deres penge i ægte og troværdige platforme.

Bliv ikke slagtet

Når du bliver kontaktet med en investeringsmulighed, skal du huske, at der ikke er noget garanteret afkast, så hvis dette løfte er involveret, er det sandsynligvis en fidus.

Hvis en fremmed eller en gammel bekendt henvender sig til dig på sociale medier, skal du behandle dem med mistanke. De kan bruge længere perioder på at opbygge en rapport med dig, før de præsenterer en investeringsmulighed.

Falske investeringsapps genererer normalt også advarsler om antivirusværktøjer, da de ikke er digitalt signeret eller frigivet af en legitim softwareleverandør.

Endelig, før du deponerer penge på et hvilket som helst websted, skal du dobbelttjekke, at platformen er legitim ved at udføre en grundig baggrundskontrol på internettet.

Kilde: Bleebing Computer
Fotokredit:

Scroll to Top