pirate, treasure, parrot-2928821.jpg

Hvad vil en analyse af 3,6 millioner ransomware angreb fortælle? Gennemsnit i løsesum stiger til 874.000 kroner.

I en lidt større end normalt analyse af 3,6 millioner ransomware angreb fortælles en historie om hvordan Ransomware hackerne tilpasser sig. DDOS står stadig som et spøgelse og alene DDOS kan nedlægge alle forsyningsvirksomheder.

Her er ransomware-hackernes top tre favorit-mål

Trend Micro publicerede i morgen sin analyse der også indeholder en top tre over hackernes yndlingsofre.

Tre samfundskritiske sektorer blev i 2021 særligt udsat for ransomware-angreb, hvor man har analyseret 3.600.439 hackerangreb verden over.

Disse angreb er alle angreb, som den japanske cybersikkerhedsvirksomhed Trend Micro har observeret alene i første halvdel af 2021.

Analysen viser, at hackere ikke er bange for noget, når de går efter

  1. banker
  2. offentlige institutioner
  3. transportsektoren

Disse har i år har været de helt store mål for ransomware hackere

  • 131.412 af de registrerede ransomwareangreb var rettet mod banker.
  • 84.163 af angrebene var rettet mod offentlige institutioner.
  • Og 32.573 af angrebene ramte transportsektoren.

“Det er en alvorlig udvikling,” siger den japanske cybersikkerhedsvirksomhed Trend Micros tekniske chef for Norden, Jesper Mikkelsen.

“Fordi vellykkede ransomwareangreb nu i højere grad kan påvirke den nationale sikkerhed, den økonomiske stabilitet, kritisk infrastruktur eller en kombination af alle tre,” skriver han. Hvorfor lige disse tre samfundskritiske dele af de fleste landes infrastruktur er så stor en favorit forklarer Jesper Mikkelsen.

“De har mange kontaktflader i deres IT-systemer. Det giver flere muligheder for at bryde ind i systemerne. Derudover vil organisationerne i de tre sektorer typisk gå langt for at beskytte kundernes data og for at opretholde driften af deres IT-systemer. Det øger sandsynligheden for, at de vil betale løsesummen for at komme hurtigt videre.”

Banksektoren havde den støreste vækst, med antallet af ransomwareangreb steget med 1.318 procent fra første halvdel af 2020 til først halvdel af 2021. Det er særligt amerikanske banker, der rammes. EU er ikke hårdt ramt.

Angreb på de offentlige institutioner har derimod i særdeleshed ramt afrikanske lande, hvoraf cirka 30.000 af de oberverede angreb har hjemme. Europa er det område, der har været færrest institutionelle angreb på. Tallet her er på ca. 14.000 hacker angreb.

I løbet af 2021 har vi også set flere eksempler på, at ransomware har sat både kødproducenter, energisktoren og jernbaner i USA. Dertil kommer at mange skibstransport virksomheder i Afrika blev hårdt ramt og helt sat ud af drift.

Ransomware hackere hæver priserne

I gennemsnit betaler virksomheder, der rammes af ransomware, 874.000 kroner i løsesum til ransomware-bagmændene.

Og gennemsnitligt oplever virksomhederne 23 dages nedetid i forbindelse med angreb. I 2020 lå dette tal på 16 dage, og i 2019 var det 12 dage.

Om forfatteren

Scroll to Top