overvaagning-112
Overvågning

Det Hvide Hus, flere foreninger rundt i EU og Dansk Erhverv råder 18.000 virksomheder til at droppe brugen af TikTok

Spionage og Spionage på andre APPS er hovedårsagen

Hos Dansk Erhverv råder man nu sine 18.000 medlemsvirksomheder til at “overveje de alvorlige sikkerhedsrisici”, der ligger i at have appen TikTok på arbejdstelefoner.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

– Udover den direkte sikkerhedssårbarhed, anbefaler Dansk Erhverv, at danske virksomheder skal overveje om brugen af TikTok-appen også indebærer en risiko i forhold til at beskytte virksomhedshemmeligheder og innovation, siger Casper Klynge, der er vicedirektør i Dansk Erhverv, i pressemeddelelsen.

TikTok er ejet af det kinesiske selskab Bytedance, der mistænkes for Spionage og at videregive oplysninger til styret i Beijing.

Fra i dag er det da også af sikkerhedshensyn også forbudt for Dansk Erhvervs næsten 400 medarbejdere at installere og bruge TikTok på arbejdstelefonen, oplyser organisationen.

– Beslutningen sker ikke på baggrund af konkrete hændelser, men derimod som rettidig omhu i lyset af, at der ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge Tiktok, siger Casper Klynge.

I sidste uge frarådede Center for Cybersikkerhed ansatte i staten at have appen TikTok installeret på tjenstlige enheder, herunder mobiltelefoner.

Tidligere tirsdag har Folketinget frarådet folketingsmedlemmer og andre ansatte at bruge appen.

Kilde: DE
Fotokredit:

Scroll to Top