server_hosting-2

Dansk Hosting Firma taber alt efter Ransomware og må lukke. 3.700 hjemmesider er lukket. Firmaet kan og Vil ikke betale prisen

CloudNordic og Azerocloud ApS, som fusionerede under et selskab i 2022, har mistet alle data. Det er blevet krypteret og selskabet kan ikke betale Ransomware løsesummen. De kriminelle aktører kræver en løsesum på 6 bitcoins fra ofret for at gendanne de tabte data. Der fremgår ikke hvilken sikring kunderne har haft. Derfor er det svært at tale om, at det er selvforskyldt, men vi kan dog forudsige en række sagsanlæg eftersom alle kunderne har mistet alt, deres hjemmeside og alle mails som alle dokumenter m.v.

CloudNordic har meldt ud, at selskabet ikke kan eller har i sinde at betale de ondsindede aktører. Derfor kan kunderne se frem til at deres data ender på darknet. De fleste ransomware aktører straffer ofrene ved drypvise offentliggørelser, men det er ikke lykkedes os at finde noget på Darknet der i denne sag skulle relatere sig til danske kunder.

Dog er det normalt at hackerne henvender sig til ofrene, men historien nævner intet om dette. Både Computerworld og i dag også DR har mere om sagen.

Problemet her er at dette hostingfirma øjensynligt ikke har adskilt backup systemerne, fordi de har oplyst at alle backups også er krypteret. Firmaet skriver at de lukker, men at de pt. hjælper folk med at få ny DNS eller udbyder.

I sådanne sager kontakter man normalvist Ransomware banden som gidselsforhandler men de er ikke er kunder hos os. Det er jo ok at sige nej til at betale, men det er dog altid bedst at kontakte dem for at udelukke f.eks. medarbejderhævn, sabotage, konkurrentindblanding m.v. Politiet og CFCS kan i den henseende, desværre ikke hjælpe med at opklare sådanne episoder, selv Interpool gør et rigtigt godt arbejde på mange områder. Man kan derfor ikke blive reddet i de her situationer der opstår dagligt i Danmark”

siger Michael Rasmussen, Icare Security A/S

Selve deres egen hjemmesiden som hosting virksomheden ejer er også offer for de samme hackere.

Nu er der dog en besked der forklarer forløbet (Skærmdump i udsnit.) Resten kan ses på CloudNordics ApS hjemmeside.

image-1-85Kilde: Cloudnordic ApS og Icare Security A/S
Fotokredit: Adobe og Cloud Nordic.

Læs mere om omkostninger ved Hacking eller Ransomware:

Det koster 700% mere end løsesummen at blive ramt af Ransomware
Scroll to Top