billede-1-85

Microsoft: Windows Server 2012 ophører med support i oktober

Microsoft har mindet sine kunder om, at den udvidede support til alle udgaver af Windows Server 2012 og Windows Server 2012 R2 ophører den 10. oktober i år.

Selvom Windows Server 2012 nåede sin almindelige supportslutdato for  over fire år siden, skubbede Microsoft i oktober 2018 slutdatoen for udvidet support fem år for at give kunderne mulighed for at migrere til nyere Windows Server-versioner, der ikke understøttes.

Når afslutningen af udvidet support er nået, stopper Microsoft med at yde teknisk support og fejlrettelser til nyopdagede problemer, der kan påvirke stabiliteten eller anvendeligheden af servere, der kører de to OS-versioner.

“Efter denne dato vil disse produkter ikke længere modtage sikkerhedsopdateringer, ikke-sikkerhedsopdateringer, fejlrettelser, teknisk support eller online tekniske indholdsopdateringer,”

siger Microsoft her til morgen

Dagens påmindelse kommer efter to andre advarsler udstedt siden juli 2021 om, at denne Windows-version vil nå sin pensioneringsdato senere på året.

Kunder rådes til at opgradere eller ikke helt uventet anbefaler Microsoft at man flytter til Azure

Microsoft råder administratorer, der ønsker at holde deres lokale Windows Server 2012-servere kørende og modtager fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer, til at opgradere til Windows Server 2022 eller købe udvidede sikkerhedsopdateringer (ESU’er).

ESU’er vil give dem op til tre års sikkerhedsopdateringer, der kan forlænges hvert år indtil 13. oktober 2026.

Den anden mulighed er at migrere deres databaser og programmer til Azure Virtual Machines, som også vil give dem gratis ESU’er i tre år efter ophør af support.

“For servere i det lokale miljø kan kunderne bruge Azure Arc til at modtage automatiserede/planlagte ESU-opdateringer og -installation samt sikkerheds- og styringsfunktionerne i Azure,”

siger Microsoft

Windows Server 2008/R2 udvidede sikkerhedsopdateringer (ESU’er) vil også nå slutsupport den 10. januar 2023.

“Da cyberangreb bliver mere sofistikerede og hyppige, kan kørsel af apps og data på ikke-understøttede versioner skabe betydelige sikkerheds- og overholdelsesrisici,” og “Det anbefales stærkt, at kunderne opgraderer til de nyeste versioner for bedre ydeevne, effektivitet og regelmæssige sikkerhedsopdateringer.”

sagde Microsoft i juli 2021.

Kilde: Microsoft

Fotokredit: Microsoft

billede-1-85
Scroll to Top