anonymous, hacktivist, hacker-2755365.jpg

Efterretningstjenester advarer om russiske hackere

Hacking er blevet hverdag for alle virksomheder. På IP-adresserne i vores hosting centre kan vi se, at det gennemsnitlige antal daglige forsøg på hacking på de 60 mest kendte porte er mere end 2.000 pr. offentlig IP-adresse pr. dag. Det gælder ALLE IP adresser og de russiske hackere er blandt verdens mest aktive.

Igennem mange måneder har russiske hackere udført cyberangreb på amerikanske og europæiske toporganisationer herunder amerikanske og europæiske regeringer samt militæragenturer.

“I en lang hacker-kampagne har det russiske militæragentur, GRU forsøgt, at indsamle hundredvis af passwords fra kritiske personer og organisationer såsom, politiske partier, forsvarsentrepenører, advokatfirmaer med flere.” Sådan lyder advarslen fra flere vestlige efterretningstjenester, skriver CNN, USA.

Ifølge et synergi råd bestående af det amerikanske FBI, Homeland Security og den britiske efterretningstjeneste GCHQ, er hackerangrebene et led i en større strategisk kampagne for at indsamle oplysninger fra personer i kritiske positioner.

»På trods af vores bedste indsats, vil det sandsynligvis aldrig være muligt at stoppe Moska fra at spionere på os,« siger John Hultquist, vicepræsident for efterretningsanalyse hos Mandiant Threat Intelligence, og fortsætter. »Essensen af denne gruppes taktik er rutinemæssigt at indsamle data fra politiske aktører, diplomater, militæret og forsvarsindustrien, og er ikke nødvendigvis en forvarsling på yderligere angreb, hvor fokusset er på læk af data.«

Jeg tænker bare højt. Mon ikke denne nyhed har med nyheden om at Danske efterretningsofficere og fængelsespersonale pludselige optræden på TV med positioner og private adresser, hvis man ser på, hvor de opholder sig om natten.

Sådanne leaks vil være normale og på god og ondt vil Hacking og uatoriseret tapninger af data, blive solgt. Der er nemlig et stor marked for sådanne informationer, men hvem der køber sådant, er vi endnu ikke kommet nærmere.

Scroll to Top